Въпрос за сайт

danko6

Well-Known Member
Здравейте искам да пусна сайт за продажба на маратонки.Маратонките да се поръчват през сайта плаща се предварително и после до 7 дни се пращат маратонките с куриер след предварителното плащане.Въпроса ми е има ли как да пусна някое магазинче без да отварям фирма и тези неща.И има ли начин с някой друг който има онлайн магазин да отворя отделно спортна категория към неговия сайт хем ще му нося посетители и то доста от реклама в замунда хем пък и аз ще си правя продажбите.
Благодаря ви предварително за отговора.И ако знаете някой пич който е съгласен за идеята с спортната категория да ми пише.

От: Въпрос за сайт

Значи сме двама.Хах
Аз понеже ми трябва доста спешно да продавам големи количества с маркови спортни дрехи и искам някой ако има фирма или нещо и има спортен сайт да добавим категория в сайта му така ще е най голям ефекта ако не пък да добави категория просто в сайта си.

Според жената става и без фирма.
За целта трябва да се регистрираш в НАП като ФЛ. Не знам как става тоя номер, но ставало.
Това се прави с цел да можеш да издаваш фактури, щото клиента винаги може да си поиска, а ти като не му дадеш и се почва... Пък и ще си законен
Ама по добре да е на фирма. То каква е разликата?
Ааааа, да на ФЛ нямаше осигуровки :) Минаваш по тънко, ама пак ще ти спират данъци.

Няма такава опция (легална!) да извършваш търговска дейност и да не плащаш осигуровки. Най-тънкият вариант е да се регистрираш като самоосигуряващо се лице и да плащаш осигуровки върху най-ниския възможно осигурителен праг за конкретната професия. Около 100-ина лева месечно излиза в най-добрия случай. Ако не разбираш от счетоводство и не можеш да си пресметнеш сам нужните вноски да си подготвиш документите - ще трябва да плащаш още толкова на счетоводител да ти води документацията.

Все в някой момент ще трябва да си регистрираш фирма, просто е неизбежно с това което си решил да се занимаваш. Цените за регистрация на фирма паднаха доста така ще не виждам защо да не го направиш още в началото.

Абе казаха ми че е можело и без фирма да отвориш сайта и да продаваш но си имало тънкости.

Тънкостта е да се криеш и да се надяваш да не те хванат. Спипат ли те, има друга тънкост - плащаш си на когото трябва, колкото трябва или в противен случай ще си имаш доста неприятности.

Ти си на 15 години, малко трудно ще отвориш фирма. Защо не използваш някоя афилейт програма дето продават тениски, примерно amazon.

Както ви казах става без фирма. На 90% съм сигурен.
Ако си регистрираш фирма се почва с осигуровки мисля към 200лв/месец беше.

Горе