Въпрос за IP-тата на хостовете

petrov321

Well-Known Member
здравейте, чудя се следното:

Добра идея ли е да публикувам статии в една article directory към мой сайтове които са на един хост, т.е. на едно и също IP.

Така става, че всички статии са на едно IP и водят към различни сайтове пак на едно и също IP

(дано сте ме разбрали)

От: Въпрос за IP-тата на хостовете

Никак даже. Дори и да са на различни ИПта но в една мрежа пак не е добре.

Линкът си е линк. Само няма тази тежест, каквато би имал ако е на друго място. Но има доста практики на налинкване със събдомейни например, които са успешни.

При положение, че има поне 30 директории за статии, използвай някоя друга, която е на различно ИП.

Освен така да правя..но за какво са ми толкова много аддон домейни тогава :D

Защо пък да не е хубаво? Да разбирам ли, че винаги преди да вземете линк от някъде, преглеждате дали преди това сайта не е пуснал линк към някой/някои от стотиците сайтове хостнати на вашия сървър? (Вярвам, че повечето от вас ползват споделен хостинг, на някоя от големите фирми.)

хъм може да си вземеш различни ипта някои са светнати на това дори и при една и съща фирма да е на различни клас C

http://www.datacenter.bg/private/vps/ го прелагат но не целят малки клиенти

клокси беше правил експиремт с 10 домейна то ясно че се предава http://toshkov.com/seo-experiment-ip/ виж кометара на оджин отдолу че въпроса е с колко тежест се предава и това във висококонкурентни ниши със сигурност има голямо значение и си заслужава доларчето за ип ако хоситнга ти е голям доствчик може колкото да достви различни клас Ц или като ги купуваш раделено във времето пак да са различни

С оглед все по-намаляващата бройка на свободни IPV4 адреси ми се струва, че това ще IP адреса ще има все по-малко значение. Според мен ip-то няма значение. Прекалено много сайтове са хостнати на споделени машини (гледах на гатора преди време един сайт делеше ip с още 2200+ (не помня точната бройка).
От друга страна пък IPV6 вече е поддържано от почти всички httpd демони, а и от гугъл. Какво пречи на някой да пусне 50+ директории от различни IPV6 адреси (които са напълно безплатни между другото)?

От: Re: Въпрос за IP-тата на хостовете

От друга страна пък IPV6 вече е поддържано от почти всички httpd демони, а и от гугъл. Какво пречи на някой да пусне 50+ директории от различни IPV6 адреси (които са напълно безплатни между другото)?

как така е безплатно?

Ми толкова са много, че не се налага да се продават в пакети, както IPv4, даже гледам все повече VPS провайдери предлагат и IPv6 в пакетите си, стига да конфигурират xen/openvz контейнерите както трябва (което не е чак толкова просто). IPv4 поддържа 4,3 милиарда адреса, докато IPv6 - 40 282 366 920 938 463 463 374 607 431 768 211 456 или най-просто казано - 2 на 128 степен :D
Логично следва въпроса - защо трябва да се плаща за нещо, което е предостатъчно за цялата слънчева система 8)

А това VPS ли е ?
нещо не мога да се ориентирам..
как ще ми дадат безплатни ИП адреси..

Провайдърите в списъка просто дистрибутират към хостинг компании, които имат договорни отношения с тях. Хостинг компаниите, в зависимост от видовете хостинг услуги могат да предоставят IPv6 адреси. Примерно buyvm с всеки свой пакет включват 1 IPv4 и 16 IPv6 адреса, но не съм забелязал някой бг хост да предлага новите ИП-та като услуга все още.

Не са го правили, а и едва ли в близката година-две ще може да очакваме от тях нещо подобно. Проблема идва основно от хардуерните изисквания за да се поддържа една такава мрежа.
Възможностите са големи, само ни остава да почакаме да се появят тези нови възможности и в страните от третия свят като България.

значи на мен няма да ми свърши работа щом само чужди компании го предлагат ...

Горе