Re: От: Въпрос към всички които печелят пари от адсенс?
Добре де, що не се съберете и да създадете едно сдружение за защита на правата на предприемачите. Много по силни ще сме заедно пред закона отколкото отделно. Някаква асоциация или знам ли.
Мисля, че най-популярната организация, която се бори срещу законите, които пречат на хората е
Института за пазарна икономика. Който е чел какво пише там знае какво имам предвид, който е чел по диагоналната методика или не е чел вероятно ще напише някои неверни неща в тази тема за тях. Препоръчвам
тази книга [PDF].
Разбира се не твърдя, че там е абсолютната истина и т.н. Обаче си струва законодателят да се вслуша в съветите им.
Обаче когато става въпрос за организация, която се занимава с политика е трудно - всеки си мисли, че искаш нещо да спечелиш с тази организация и не те подкрепя. Обаче най-абсурдното е, че после на изборите същите тези хора ходят да гласуват...
Да не говорим, че приканва всеки един потребител на предприемач, почти във всяка една тема да се регистрирва като че ли е някакъв агент под прикритие хаха .
В същност може би не сте ме разбрали. Според мен трябва да се избягва всякаква регистрация, ако е възможно и ако смятате, че рискът си струва. По-горе съм писал как е по закон
не с цел да убеждавам някого да спазва закона, а само да опиша колко е абсурден закона - да плащаш за осигуровки повече, отколкото са ти приходите.
Майната и на държавата. Хората са важни, не държавата. Онази глупост, че държавата - това били хората - е невярна и заблуждаваща. Държавата е един паразит. И не само тази държава.
Happyslacker - ника на Симеон Дянков в сайта
.
Разкриха ме
Между другото Дянков също е до някъде на наша страна, но за съжаление нещата не зависят от него, а от присъстващите депутати в парламента, които гласуват (и от Бойко, който дава командата как да се гласува).
Една статия за осигуровките от сайта на ИПИ:
Криеш вноски - затвор. Ще се стресне ли сивият сектор?
Подобен текст беше залегнал в Наказателния кодекс още преди 10 г., когато пенсионната реформа тепърва стартираше. Тогава текстът гласеше, че този, който разреши изплащането на възнаграждение, без да са внесени всички дължими задължителни осигурителни вноски, се наказва с лишаване от свобода до 3 г. Този текст обаче бе обявен за противоконституционен и така и не се стигна до неговото прилагане.