Въпрос към просветените?

OOxenri

Active Member
Бих желал да попитам възможно ли е да се направи нещо подобно на скрипт, който да събира(законно, или по правилата) метеорологични данни от сайтове предлагащи такива, да ги преработва и въз основа на показатели в база данни, които са константни но в определен диапазон да прави извод за процент от вероятност от валеж например.
 
От: Въпрос към просветените?

На каква ли цена?Това си е по-скоро софтуер.Имам една идейка, тя е свързана с нещо подобно.Преди имах и екип, за съжаление и кофти съмишленици.
 
От: Въпрос към просветените?

Ами зависи от това което искаш да се направи, ако ще е само периодично сваляне на информация от сайт посочен от теб, задачата е тривиална в повечето случаи. Оттам нататък всичко е според зависи.
 
От: Въпрос към просветените?

Да речем, че аз си набавям информацията посредством разни измервателни уреди.Идеята е актуална информация за влажност за температура и още няколко показателя да пристигат в компютър.Да се преработват и съпоставят с база данни.Например ако температурата е от 20 до 30 градуса и атмосферното налягане е в диапазон 101 kPa, до 102,програмата да издири възможните резултати в базата данни и да ги показва.Или кода не е за събиране на информация а за систематизирането и.
Така написано изглежда сложно,за мен:).
 
От: Въпрос към просветените?

Ами измервателните уреди трябва да се свържат някак с компютъра (сериен порт/USB/TCP - ако е нещо по-модерно) за да могат да се получават данните, другото пак е тривиално :)
 
От: Въпрос към просветените?

Има готови решения не ти трябва АЦП, там си има. Ако се въвеждат показателите ръчно остава само да се измислят формулите.
 
От: Въпрос към просветените?

Супер точно си ме разбрал.Точно това си представях, но отчитането на данните например три пъти дневно.И за константните показатели в базата данни, респективно формулите, за всяко едно ли ще трябва отделна формула или няколко универсални.
Но това са подробности.
 

Горе