Въпрос относно Правилата и Общите условия на форума

Въпросът ми е свързан най-вече с разделите, написани изцяло на английски език. Защо е така? Не искам да предизвикам груби коментари от рода на "чети преди да питаш" или други подобни, просто не виждам логиката.
Аз съм нов посетител на страницата и като такъв много неща не са ми ясни, а като се поинтересувам и видя, че нещата които биха ми помогнали да науча правилата по-бързо, откривам че са на английски език.
Преведох си част от нещата, но информацията не е никак малка, а с Google - преводача не е много сигурно.
Пропускът си е мой относно незнанието ми на чужд език, но не мисля че съм единствената. Така според скромното ми мнение се отблъскват хора, които биха били полезни.
Може би греша, не знам, обяснете ми. :)

От: Въпрос относно Правилата и Общите условия на форума

Всичко което го има на английски, го има и на български. Разделите са предназначени за англоговорящи потребители, които не разбират български.

Ще бъде ли нахално ако попитам къде мога да намеря тази информация и на български?

Здравей и добре дошла при нас. Радвам се, че си част от форума.

Всичко което го има на английски, го има и на български. Разделите са предназначени за англоговорящи потребители, които не разбират български.

Да, това е точно така. Няма да предизвикаш такива коментари, защото съм имал много подобни въпроси. Къде се намира този ЕН раздел, какво мога да спечеля, ако пиша и там и т.н. Няма проблем, нов е (на около 3-4 месеца) и за това малко е трудно да се свикне с него, но запали, остава да тръгне на по-бързи обороти.

Тази секция е за англо-говорящите ни потребители. Като сега се превеждат най-добрите материали от форума и се слагат там, в пазара има също оферти от наши и чужди потребители и след една критичка точка, която гоним (както каза един потребите, waldes), нещата ще тръгнат на автопилот и в тази секция. Кое точно смяташ, че отблъсква хора? Имаме 2 версии - както казах, в ЕН части има английско съдържание, а в БГ - българско. Не мисля, че някой би се стреснал толкова. След като се разрасне Ен частта, ще бъде отделена много добре от Бг. Визуално де. Технически ще е там....

Разделите са предназначени за англоговорящи потребители, които не разбират български.

Между нас казано, съдейки по досегашните теми, в тези раздели пишат българоговорящи потребители, които конкурират пакистанците в разбирането за английския. Става ми неудобно дори понякога - все пак това е хубав и разпространен в цял свят език. Няма смисъл да се гаврят така с него.

Ще бъде ли нахално ако попитам къде мога да намеря тази информация и на български?
Коя по-конкретно те интересува, за да те насоча. Има някой неща, които са правени сефте там, нямат Бг еквивалент. Все пак в един момент, нещата след като се синхронизират и задвижат, почват и да се насочват в различни посоки. ;) Но с еднакви тенденции. ;)

Между нас казано, съдейки по досегашните теми, в тези раздели пишат българоговорящи потребители, които конкурират пакистанците в разбирането за английския. Става ми неудобно дори понякога - все пак това е хубав и разпространен в цял свят език. Няма смисъл да се гаврят така с него.
Има и други, освен тях. Но честно е казано. :) Няма как, така е до момента, в който имаме и движение от вън. А и като вляза в DP, да ти кажа честно тенденцията да е така тук, е нормална. ;)

Да, досега мернах един хърватин, който беше по-зле и от останалите.

Точно DP-тенденцията имах предвид. Маса глупости, написани на отвратителен английски.

Това е защото не пишеш ти там. :)

Става ми неудобно дори понякога - все пак това е хубав и разпространен в цял свят език. Няма смисъл да се гаврят така с него.

Питай в аптеката за нещо, може да имат. :)

Аз лично имам проблем с профила си, не ми дава да си сложа снимка или да изпратя лично съобщение. Излиза ми надпис нямате право, проверете дали вие имате право да направите това нещо /не цитирам дословно/, не мога да намеря къде да прочета какво мога и какво не мога да правя и защо, дали ще мога на по-късен етап.

Това е защото не пишеш ти там. :)

Какво да пиша там? Не споделям вижданията - остарели са за моите разбирания, следователно не се бъркам. Логиката винаги побеждава накрая, така че не е мой проблем. А за езика - съжалявам, реже слуха. Според мен е нужно по-голямо старание. Поне такова, каквото проявявам аз с българския.

Да, досега мернах един хърватин, който беше по-зле и от останалите.

Точно DP-тенденцията имах предвид. Маса глупости, написани на отвратителен английски.

Ама това е и в другите. Аз лично влизайки примерно в WF, и там ми е от време на време трудно да разбера някой, но едно ще им призная - когато правят оферти, наемат някой или да им ги направи или да ги прегледа, но те определено са на ниво. Разговорно да се обяснят нещо, има си ги изцепките. Ти това никъде няма да може да го избегнеш. :) Но има и друго нещо - който пише често и го прилага, скоро вдига нивото. Това е в негов интерес и в интерес на бизнеса. Все едно някой тин да ти заобяснява за буксо сайтове и пари онлайн. След известно време във форума вече ще е на вълна блогове и адсенс. Та, нивото е друго. Същото е с английския на почващ да пише там или където и да е било. ;)

Мен това ме притеснява. Ако се развият добре нещата, кое е по-малкото зло - DP или WF. :) Като аудитория и начин на писане там и т.н.

Какво да пиша там? Не споделям вижданията - остарели са за моите разбирания, следователно не се бъркам. Логиката винаги побеждава накрая, така че не е мой проблем. А за езика - съжалявам, реже слуха. Според мен е нужно по-голямо старание. Поне такова, каквото проявявам аз с българския.
Ако сравниш някой с роден български, който се старае и някой с роден английски, също който се старае. Нали знаеш чии ще е по-добър? Другото, което написа, даже не мисля да го коментирам. :)

Ама това е и в другите. Аз лично влизайки примерно в WF, и там ми е от време на време трудно да разбера някой, но едно ще им призная - когато правят оферти, наемат някой или да им ги направи или да ги прегледа, но те определено са на ниво. Разговорно да се обяснят нещо, има си ги изцепките. Ти това никъде няма да може да го избегнеш. :) Но има и друго нещо - който пише често и го прилага, скоро вдига нивото. Това е в негов интерес и в интерес на бизнеса. Все едно някой тин да ти заобяснява за буксо сайтове и пари онлайн. След известно време във форума вече ще е на вълна блогове и адсенс. Та, нивото е друго. Същото е с английския на почващ да пише там или където и да е било. ;)

Мен това ме притеснява. Ако се развият добре нещата, кое е по-малкото зло - DP или WF. :) Като аудитория и начин на писане там и т.н.

В WF повечето водещи се за гуру са руснаци. Руснаците никога не са се опитвали да навлизат масово както в английския, така и в други езици - ползват си диаспорите в съответните страни и не си дават много зор. Докато вие тук се опитвате да създадете тенденция. Самата идея е добра с привличането на англоезични, проблемът е, че по-вероятно да ги уплашите. Ако им се пише по същия начин както в DP и им се обясняват нещата както в DP, то те ще си останат в DP.

Re: От: Въпрос относно Правилата и Общите условия на форума

Аз лично имам проблем с профила си, не ми дава да си сложа снимка или да изпратя лично съобщение. Излиза ми надпис нямате право, проверете дали вие имате право да направите това нещо /не цитирам дословно/, не мога да намеря къде да прочета какво мога и какво не мога да правя и защо, дали ще мога на по-късен етап.

Виж тук: http://www.predpriemach.com/faq.php

На по-късен етап ще можеш, дори и повече опции ще ти се отключат. ;) Трябва ти за момента 10 поста и 10 дни във форума. Както е хубаво да си запазиш репутацията зелена. :) Има го на линка, който пуснах. ;) Виж и тук: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=26086

Ако сравниш някой с роден български, който се старае и някой с роден английски, също който се старае. Нали знаеш чии ще е по-добър? Другото, което написа, даже не мисля да го коментирам. :)

Английският ми е доста по-роден от българския (имам еднорози, а лъвове нямам), но пиша на български по-добре от теб. Това не е ли старание?

В WF повечето водещи се за гуру са руснаци. Руснаците никога не са се опитвали да навлизат масово както в английския, така и в други езици - ползват си диаспорите в съответните страни и не си дават много зор. Докато вие тук се опитвате да създадете тенденция. Самата идея е добра с привличането на англоезични, проблемът е, че по-вероятно да ги уплашите. Ако им се пише по същия начин както в DP и им се обясняват нещата както в DP, то те ще си останат в DP.

Както е било и тук, краснописа е бил на второ място след помощта, ценната информация и правилната насока от другия потребител. ;) Много пъти това е било проблем и тук, но като гледам хората доста грамотно пиша и вече го няма оня почерк на слаби познания по Български език. Да ти кажа аз честно, форумът е дискусионен борд, в който пишем бързо, неясно и гледаме да предадем някаква информация (ценна в повечето случаи) бързо. Тук дори и да си феномен по английски ще направиш грешка. Всички, включително и те, знаят, че перфектен бизнес английски ще получат в учебно заведение, а не в някой европейски форум. Тук са влезли за инфо и ресурси. Повече ме притеснява факта да не ги отблъсне неимането на такива, отколкото, че някой не е спазил дадено време или е използвал неправилно някоя дума. :) Ще се съглася с теб, че е супер, ако всички пишем добре на английски но рядко се получава това, дори и в най-добрите форуми. :)

Както е било и тук, краснописа е бил на второ място след помощта, ценната информация и правилната насока от другия потребител. ;) Много пъти това е било проблем и тук, но като гледам хората доста грамотно пиша и вече го няма оня почерк на слаби познания по Български език. Да ти кажа аз честно, форумът е дискусионен борд, в който пишем бързо, неясно и гледаме да предадем някаква информация (ценна в повечето случаи) бързо. Тук дори и да си феномен по английски ще направиш грешка. Всички, включително и те, знаят, че перфектен бизнес английски ще получат в учебно заведение, а не в някой европейски форум. Тук са влезли за инфо и ресурси. Повече ме притеснява факта да не ги отблъсне неимането на такива, отколкото, че някой не е спазил дадено време или е използвал неправилно някоя дума. :) Ще се съглася с теб, че е супер, ако всички пишем добре на английски но рядко се получава това, дори и в най-добрите форуми. :)

Общо взето, ти казвам същото. Липса на ценна информация, бъкат стари лафове на развален английски. Не съм против идеята в никакъв случай, дори съм я пробвал (неуспешно), но би трябвало да направите по-добра нейна реализация, тъй като имате ядрото. Иначе отсега ти казвам (приемам и басове), че освен няколко продавача на фейсбук-странички друго до края на тази година няма да дойде. А българите тук си имат българските теми и ще им доскучее всуе да се мОрят с чужди езици и да копипействат неща, които тези, дето се интересуват, и без това вече са прочели..

Добре, момче. :) Най-добрият си. :)

Даже не знам защо се включих в тази тема? Може би, защото пак се изказа като разбирач. :)

И аз не разбрах защо се включи в тази тема. Не си единственият с лош английски, пък и винаги може да се намери отдушник на този проблем във вид на кокнита и озита. Не се впрягай излишно, мисленето ще ти създаде ядове.

Горе