Въпрос относно домейн и хостинг - "въпросът е зададен от профан в тази област"

dnc

Well-Known Member
Здравейте,

може би не знам как да търся или не разбирам на 100% написаното за това ще попитам и тук преди да се захвана да го правя.

Извинявам се първо на всички разбиращи от тази материя, но ми се иска да се понауча на основни неща, а именно имам домейн в Дадито, имам хостинг в Сайтграунд и имам свалена WP тема на моят компютър, та от къде да започна, как да ги свържа - промяна на ДНС, инсталиране на темата и т.н.

Мисля да да се получи нещо като сайт с учебна цел, нещо на което да се уча и да изпробвам.... не съм мързелив и чета доста, но винаги ми е било по-трудно да асимилирам нещо което се случва виртуално.

Моля, ако някой се отзове нека отговорът да е като за третокласник, с пости думи.

Благодаря предварително

отива в дедито > цъкваш на домейна > сменяш DNS със тези който са ти дали сайтграуд в мейла за активация...

и като обновят ще почне да се отваря от хостинга

след това незнам какъв панел ползва сайт грауд но в панела трябва да имаш инсталър цъкваш да ти инсталира WP...

логваш се в админа и качваш темата ... (темата може да си има специфични инструкции прочети ги) и допълнителни плъгини
темите от template monster искат импорт в базата данни (пак си го пише в инструкциите)

• Like
Реакции: dnc
От: Въпрос относно домейн и хостинг - "въпросът е зададен от профан в тази област"

Здравей,
ако няма инсталатор в контролния панел за WP, можеш да направиш така наречената чиста инсталация.
1. Създаваш база данни, потребител на базата с пълни права.
2. Създаваш ftp акаунт за този домейн
3. Дърпаш последната версия на WP. Попълваш коректно wp-config-sample.php, преименуваш го в wp-config.php
4. Качваш през ftp

Тук може да видиш повече: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=53043

А за помощ можеш да се свържеш с мен в скайп: delindadar

От: Въпрос относно домейн и хостинг - "въпросът е зададен от профан в тази област"

Аз имам видео гайд пълен от А до Я как се прави това с БГ аудио, лично аз съм го правил преди няколко години и ако искаш драсни едно ЛС ще ти го пратя, дай си скайпа най-добре.

Горе