Искам да ви попитам по какъв начин да предлагам рекламните си позициите в сайта ми? В смисъл, по какъв начин хората да рекламират в моя сайт? Вие какво използвате за да печелите пари от сайта си? Ако имате някакви въпроси, питайте.
След което как трябва да протече процеса по пускане на реклама? Извинете ме за тези въпроси, но и понятие си нямам как стават нещата относно рекламите.
Преди да договориш реклама трябва да решиш какви позиции предлагаш на сайта и по какъв начин ще пускаш рекламата. Има такива услуги/сайтове, където си качаваш банерите и не ти товарят твоя хостинг. Мисля, че и гугъл има така услуга вече / http://www.google.com/intl/bg/dfp/info/sb/index.html , това е, но не съм го тествал още/
След като решиш какви позиции като размери предлагаш ги обявяваш някъде на сайта или тук във форума и определяш цена за всяка позиция.
Накрая като се намери клиент уговаряте каква реклама иска и за какъв период, праща ти парите и картинка за банерите и му пускаш банера. /Качваш банера в някой от тези сайтове, които предлагат такава услуга, споменал съм единия горе, оттам като настроиш кампанията, взимаш кода, който ще си генерираш и после слагаш този код в твоя сайт и банерът се появява/. Преди да пуснеш цени и позиции, трябва първо да тестваш всичко предварително, за да знаеш, че ще можеш да поставиш банер, когато имаш клиент насреща.
Мисля да използвам готова система за рекламите иначе сам трябва да си пиша всичко. Може би ще използвам xAds или друга подобна система с повечко функции, ама проблема ми е нишата.. :/ Мисля, мисля, ама нищо не измислям.