Въпрос относно SEO на определена дума

galinstefanov

Well-Known Member
Здравейте,колеги!
От доста време чета материалите из интернет за SEO или поне това което се открива на български(което не е никак малко), но на английски ми е малко трудно да разбирам всичко и предпочитам родната реч.Опитвам се да мръдна в страниците на чичо гугъл за думата "вицове", но не се получава.Бих ви помолил за съвет как да оптимизирам, какво бихте ми препоръчали в няколко стъпки.Сайтчето е в подписа за вицовете.
Знам, че всеки един оптимизатор във форума няма да издаде тайните на своите успехи, но пък просто може да ме упътите.
Благодаря предварително на всички, които ще пишат в темата ми или по-точно по темата ми ! :]

От: Въпрос относно SEO на определена дума

Тайни няма, има последователност.

Аз бих казал какво ще направя по сайта предварително:
-Бих сменил тайтъла - с тоя тайтъл, направо ужасно грозно не само за роботите, но и за хората. ( за индекса говорим )
-Бих написал един текст 4-5 реда на индекс страницата - уникален и повтарящ няколко пъти със strong таг вицове - бих го бутнал точно в header
-Бих намалил изходящите линкове от индекса

Като бих наблягнал на тайтъла и уникалният текст в индекса с повтарящата се дума вицове.
Друго ми прави неприятно впечатление:
<meta name="Keywords" content="виц, вицове, vicovete,vicove, мръсни, истории, спорт, иванчо, хумор, черен хумор, неприлични, смешки, блондинка, блондинки, животни, лисица, зайо-байо, бебе, карикатури, илюзии, табели, надписи, снимки, тъща, адвокати, наркомани" />

искаш да те намират по " зайо байо"? или "бебе"? Мета данните са важни дотолкова, колкото роботчетата да разберат за какво аджаба е твоята страница ( не сайт! ). На индекса бих сложил хубаво мета описание за хората с 2 пъти думата вицове, както и бих избрал keywords : сайт за вицове, интересни вицове, смешни вицове, най-добрите вицове"

След това бих отишъл из вътрешните страници :
http://www.vicovete.eu/index.php?sbcat_id=25 и бих ги направил seo friendly - тоест това трябва да стане:
- vicovete.eu/вицове/Черен хумор
- бих променил мета данните и бих ги уникализирал според категорията
- бих сменил всяка страница с уникален тайтъл и мета данни за да схване гугъл за какво иде реч.

ОГРОМНА ГРЕШКА Е ДА СЕ ОСТАВЯТ ЕДНИ И СЪЩИ МЕТА ДАННИ И ТАЙТЪЛИ НА РАЗЛИЧНИТЕ СТРАНИЦИ

С оглед на сайта ти, бих му ударил една ДВОЙКА относно on page seo оптимизацията, защото няма едно нещо, което да си спазил, въпреки че четеш уж.

Относно линкбилдинга:
- бих започнал да субмитвам в социални мрежи
- директории с правилен тайтъл ( сайт за вицове )
- ще купя линкове
- ще напиша статии за гост блогване и артикъл директории
- ще купя от тийновете в някой форум подписи за изключително ниска сума

Ако направиш за няколко месеца това, което написах, ще идеш доста напред, но вмомента сайта ти е ТРАГИЧЕН откъм on page, повярвай ми и се вслушай в on page съветите и какво бих направил аз.
Поздрави

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор !!! Ако някой има да добави нещо, нека драсне.

Жалко, че не ме пуска да ти дам репутация пак Алъне.

Обърни внимание и на наситеността на думите ти. Дръпни си SeoQuake и ги разгледай: В момента най-голяма наситеност имаш на "2011" повтаря се 11 пъти с 1.67% наситеност; две думи - "mar 2011"; три думи - "чалга от urbandictionary"; четири думи - "за чалга от urbandictionary". За да имаш успех онпейдж, в наситеността трябва да ти се срещат всички ключови думи от мета таговете и тайтъла и да са на топ местата и в четирите категории, като процента трябва да е около 5-6 за основните ти ключови думи . Това става с текст на първа страница. Може и да е разделен на две - първата част каквото те съветва AlanFort и виждам, че си направил, - горе под header-a, а другата част по-дълга и сбутана долу над footer-a.

EDIT: Разгледах сайта пак - наситеността за "вицове" можеш да вдигнеш и като промениш и част от имената на категориите :
Категории вицове
Студентски вицове
Семейни вицове ... и т.н.

Нямаш и alt tag на логото.
Направи тиксото и другите не важни изходящи линкове nofollow.
Ако не можеш да оправиш SEO Url-тата на килилица, ползвай ей това за транслитериране - в 90% от случаите обръща както чете Г

Последно редактирано:

Изпълних вашите препоръки, ще започна събмитването и написването на няколко статии.Ще пиша след месец за резултати :]
Поздрави!

Здравейте, отново колеги!
След повече от 6 месеца оптимизирането на сайта ми вече дава своите резултати, но не проумявам как не успявам да преборя конкуренцията за кл.дума "вицове" , така и не успявам да влезна в топ 10, Най-добрата позиция, която съм постигал е била 11 и от тогава до сега винаги варира между 11 - 15 позиция.Наблегнал съм на линкове от сайтове с PR от 1 до 3,събмит по директории,добавям периодично нов вицове и снимки.Сайта от 50 посещения на ден вече прави по 200-300 органичен трафик от гугъл и между 50-100 от фейсбук.
Бихте ли погледнали сайта за пропуски или някакви препоръки.
Благодаря ви!

Те хората дето разбират ще ти отговорят, не знам как стоят нещата при такива сайтове и нямам много опит, обаче структурата на url-тата май не е най-добрата за он-пейдж ceo-то Извадка от теста на сеомоз, въпроса беше коя е най-добрата структура, като очевидно е 4-тата.

1.www. wildlifeonline.com/category/277/article/563
2.www. wildlifeonline.com/563
3.text.wildlifeonline.com/category/crocodile
4.www. wildlifeonline.com/animals/crocodile
5.www. wildlifeonline.com/O0665?id=563&cat=277

П.п А тая тема не беше ли отделна, то Alan го е казал перфектно, не съм видял.

Последно редактирано:

Да и това обмислям, то само това ми остана да направя по он пейдж SEO-то!

Здравей, прегледах линковете към сайта ти - излизат към 15-20 домейна, което според мен не е достатъчно за първи позиции.

Линковете са предимно самостоятелни (не заобиколени от текст). Мисля че ще е добре да наблегнеш на линкове в текст - може би от кратки статии или пък от вицове, публикувани на други домейни.

Горе