Въпрос PC към TV през HDMI

mantaman

Well-Known Member
Имам един сървър за който нямам монитор, а ми трябва за малко за да мога да му настроя мрежата (след това си го управлявам през лаптопа) - може ли да използвам телевизор с HDMI за монитор, като купя някоя видео карта с HDMI изход има ли нещо специфично като избирам картата освен слота да се поддържа от ПС-то - Гледам че продават и ЮСБ-та с такива изходи но ме съмнява че ще тръгнат директно а сигурно първо ще трябва да се инсталира софт за което пак стигаме до точка едно че ми трябва монитор

От: Въпрос PC към TV през HDMI

Има видеокарта но тя е вградена с обикновен изход за монитор - а телевизорът който имам в предвид има със сигурност HDMI но май няма вход за монитор

има и доста телевизиро дето имат хдма има и vga огледай го отново на гърба да не кажа че не съм виждал без (от всякакви класове вкл кйтиски)

натаман намери си вга - вга/дви кабел ще стане

Това с кабела е добра идея не съм виждал до сега такъв сега ще прегледам - мерси много

Има всякакви кабели и преходници.Просто си запиши модела на лаптопа и изходите които имаш и телевизора какви има.Кажи в някой комп магазин и ще ти намерят как да го вържеш.Още по лесно е че няма да искаш и да ти минава и звук от там , че аз като си връзвах тв-то исках и звук но и там се оправих само с един кабел за видео и саунд.

Алелуя - Понякога става и по лесният начин - Набих му лан кабела директно от рутера (до сега ловеше нета през безжичната) пуснах го хвана си нета (добре че му е било зададено да получава автоматично ИП) и като стартирах Тимвюлъра се логна и ми показа началната страница за избор на потребител и въвеждането на парола.

ПП
Кулайс гледах ги кабелите обаче на почти всички като забележка е записано че картата трябвало да поддържа незнамти какво си дигитал сигнал - а на тоя ДЕЛ с вградена карта дали ще тръгне един господ знае.

NOTE: Your Video card must support digital signal output through VGA port function. Please consult with your VGA card's user manual for more information.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=vga+vga&_sacat=0

има всякакви конфигурации вкл vaga to hdmi
vga към hdmi не става само с кабел, едното е аналогов сигнал ... другото цифров, трябва преобразувател и става много скъпо ...
Алелуя - Понякога става и по лесният начин - Набих му лан кабела директно от рутера (до сега ловеше нета през безжичната) пуснах го хвана си нета (добре че му е било зададено да получава автоматично ИП) и като стартирах Тимвюлъра се логна и ми показа началната страница за избор на потребител и въвеждането на парола.

Минал си по тънката лайсна :))

Горе