В каква насока са най-печелившите сайтове?

kolev89

New Member
Здравейте, с интерес прочетох темите във форума и реших сериозно да започна да се занимавам с това. Имам един сайт ноо определено не мога да спечеля кой знае колко от него. За един месец изкарах 7$, та въпросът ми е според вас в каква сфера трябва да е сайт който да докарва някакви прилични доходи? Аз сам се спрял на сайт за запознанство.
Благодаря Ви

Здрасти и добре дошъл при нас - във форума за онлайн бизнес, онлайн реклама, оптимизация за търсачки, affiliate marketing... и т.н. :) Радвам се че си с нас, и да ти кажа честно това със запознанствата е много апетитен пазар, както голям, така и много конкорентен. Но за сметка на това си е доходоносен. :)

Може да погледнаш тук за подходяща афилиейт програма: FriendFinder. Те са най големи и имат гео-таргетинг, което ти върширабота независимо от трафика. :) Успехи и приятен престой тук. :)

Благодаря за линка ;) но смятам да ползвам гоогле-то защото тези програми струва ми се са насочени към англоговорящи сайтове :) и не виждам как потребителите ще проявяват интерес към чуждите реклами.

Аз бих ти препоръчал сайтове хербъл продукти за чуждия пазар тази ниша все още не е запълнена а търсенето се е покачило няколко пъти в последните 2-3 години и тенденцията е да продължи да расте ;)

kolev89 каза:
Здравейте, с интерес прочетох темите във форума и реших сериозно да започна да се занимавам с това. Имам един сайт ноо определено не мога да спечеля кой знае колко от него. За един месец изкарах 7$, та въпросът ми е според вас в каква сфера трябва да е сайт който да докарва някакви прилични доходи? Аз сам се спрял на сайт за запознанство.
Благодаря Ви

Здравей, според мен основния ти проблем е че си прочел темите във форума и си започнал да се занимаваш с "това". Огледай се насам натам и ше видиш че от интернет могат да се изкарват и пари. Ти пак добре си изкарал $7. Други изкарват даже и повече - $9-$10. Все пак страничен доход "сериозен". Не е малко за някой.

Най-печелившите сфери са тези, в които има малко конкуренция. Най-печелившите сайтове в тези сфери (познати също като ниши; ниша = niche) се различават рязко от останалите с НЕЩО. Дали ще бъде добро съдържание, приятен и неповторим дизайн - няма значение.

Както колегите казаха, огледай се наоколо. Виж конкуренцията ти от сайтове за запознанства. Какво предлагат те? Как го предлагат? Какви хора се регистрират в тях? От каква възрастова група? Направи тази статистика и приспособи сайта си според нея. Различи се от конкуренцията.

Избрал си малко по-нестандартна ниша за монетизиране. Главните избори са два - Pay Per Click (Google AdSense, примерно) и абонаменти/VIP членство чрез платени sms-и. В България се предлагат такива услуги, като едни от най-добре плащащите са Wisdom.bg. И пак фирмите вземат голям дивидент от печалбата.

Аз в началото съм имал месеци без печалба нито цент, но това не ме претесни и продължих...Дори в интерес на истината поддържах един сайт около 7-8 месеца без никаква печалба, а сега той е един от най-печелившите ми:) За това не трябва да се отчайваш и през 2-3 месеца да сменяш насоките на сайта, а да го поддържаш и развиваш във същата ниша и след някой друг месец ще пожънеш успех. А ни покажи за кой проект става дума за да ти дадем савет.

Благодаря за линка но смятам да ползвам гоогле-то защото тези програми струва ми се са насочени към англоговорящи сайтове и не виждам как потребителите ще проявяват интерес към чуждите реклами.

ама на тебе ти и говорят...? :lol:

kolev89 каза:
Ето сайта: http://inthevip.krisgb.com/inthevip Направил сам го като личен сайт с допълнителна информация форум както и един чат който трябва да махна, но вие кажете мнението си.
Успешен сайт означава такъв с полезно съдържание и хора, които да го четат.

Нито виждам полезното съдържание, нито виждам кой ще чете сегашното.

Вече разбрах това и сега работя върху един проект за сайт в свера, която не е толкова запълнена до един два дена ще е готов и ще ви дам линка да го видите и да кажете дали от него ще може да се печели нешто. :)

Ако е сайта за сериалите лично на мен ми харесва. Не че е много добър дизайна, но незнам защо ми харесва и мисля, че е добър като идея :)

Олеее дизайна е плашещ :) Идеята е много добра не успях да намеря сносен сайт за сериали единствено - http://www.tvnovellas.info/ но там сериалите са от тези където баба ми ги гледа а повярвай тя в интернет не влиза :)

идеята е много добра, мисля, че може да се поработи над визията повечко. Определено ще има публика за подобен сайт а и много зависи накъде ще тръгне

Абе дизайнаа....незнам явно вапбще на разбирам... непрофесионално е ама не е гадно и грозно като многото сайтове, които сме виждали. Особенно на един човек с мечки и вълци единаци и т.н.... :) На мен лично ми харесва идеята само малко дизайна и си супер.

Горе