Да предположим , че имате свободни около 60-65 000 лева . В какво бихте инвестирали ОФЛАЙН ?
ПС: Въпросните пари не са "последните пари" и не са жизнено важни за оцеляване
ПС2: Печалба от около 8-10% годишно се приема за добра
Зависи каква ти е целта? Ниско рисков профил, високо рисков? Според това какво искаш да постигнеш и за какъв период от време си правиш портфейл
Да предположим , че имате свободни около 60-65 000 лева . В какво бихте инвестирали ОФЛАЙН ?
ПС: Въпросните пари не са "последните пари" и не са жизнено важни за оцеляване
ПС2: Печалба от около 8-10% годишно се приема за добра
Тези 60 К може да ги направиш 1-2 милиона за 1 година, гарантирано.
ако си Бъфет, сигурно.
60% земеделска земя 20% злато/сребро 20% високо рисково управление - по възможност гледай да си аут от капиталовите пазари.
Основата ти е земята.
Металите са ти хедж от политическо безумие.
А рисковият фактор е обратно корелеращ поток на 1-вите две.
Не случайно писах аут от капиталовият пазар - всичко ти трябва да е реално и физическо, а 3-то по дефиниция ще е ликвидно, така че ще можеш хем да има по-голям доход за да вдигнеш общият приход, хем ще имаш некорелиращ поток и хем ще може бързо го ликвидираш и обърнеш в нещо друго.
За рисковата част ти препоръчвам да не бъде пак капиталова, може да е бизнес партньорство или твой бизнес или примерно управление на пари, чрез спекулация на валутен пазар няма си предлагам услугите просто казвам. Средна консервативна доходност 2% на месец. Бизнеса от своя страна няма да е толкова ликвидна опция, затова ти трябва сериозна премия която да включи и риска и ликвидността.
Същност не трябва да си Бъфет, просто търпелив и да следваш системата.
В земеделска земя съм инвестирал вече . Насадих 40 декара млади лозя , ако насадя още , вече с сигурност ще трябва да купя и техника за обработката.
Интересувам се от внос на дрехи от китай , но ми е малко тъмна индия , особено като не съм там на място . А и тука има митници / ддс / сумати документи и разправии.
В земеделска земя съм инвестирал вече . Насадих 40 декара млади лозя , ако насадя още , вече с сигурност ще трябва да купя и техника за обработката.
Е ти тези 40 декара на ръка ли смяташ да ги обработваш?