Гавра със собсвеници на малки бизнеси - Google Maps, Google Places, Goldenpages.bg

Баща ми има малкък бизнес. Имаме верифицирана с писмо на адреса регистрация в Google Places от две години. Използваме Google Maps на сайта ни за да показваме на клиентите къде се намираме. Влизам днес и какво да видя, не се показваме на картата вградена в сайта ни, показват се обяви на конкуренцията, някои от които са неактуални - Гугъл рекламира фалирала тази година фирма. Oтдоло на картата пише Малки бизнес обяви предоставени GoldenPages, няма ни и при търсене в Maps, - We currently do not support the location. Ако ползвате Google Places, Google Maps и не си плащате на GoldenPages.bg проверете си сайта!

Извинявам се за дублираната регистрация, но ме е страх от наказание от Гугъл.

От: Гавра със собсвеници на малки бизнеси - Google Maps, Google Places, Goldenpages.b

Аз съветвам изобщо да не го ползвате това Google Maps преди бях точно под тези резултати и имах 40 посещения на ден, сега съм втория от Google Maps резултатите и имам 4 посещения на ден.

От: Гавра със собсвеници на малки бизнеси - Google Maps, Google Places, Goldenpages.b

Аз пък съветвам всички да почнем да ги отебаваме. Крайно време е да бъде сложен край на монопола им!!! ТЕ ПРАВЯТ КВОТ СИ ПОИСКАТ

• Like
Реакции: Alf

Това са пълни глупости!
Единственото нещо, което свърза ГП с Гугъл Мапс - малките бизнес обяви е това, че листва данни от тях. Не е нужно да си в ГП, за да те има на картата.

Това са пълни глупости!
Единственото нещо, което свърза ГП с Гугъл Мапс - малките бизнес обяви е това, че листва данни от тях. Не е нужно да си в ГП, за да те има на картата.

Кое не разбра? От две години се показвам на картата, ползвам същата карта вградена в сайта ни за упътване на клиентите, за последно съм си отварял сайта през седмицата всичко работеше, днес не се показвам на картата вътре в сайта ни, показва се няколко бизнес конкуренти един от който фалирал, отдолу на картата вградена в сайта пише: "Малки бизнес обяви предоставени GoldenPages" при търсене в мапс също не се показвам, при търсене за региона в Карти отново не се показвам и отдолу под показаните резултати пише "Малки бизнес обяви предоставени GoldenPages"

Нямам писма от Гугъл в пощата, споделям новините при бизнеса на Гугъл, и казвам, проверете си сайтовете за същото ако ползвате Google Maps, Places и не плащате на GoldenPages.bg

Отново казвам.. дори ти си го написал, малки бизнес обяви от ГП, но не е задължително да си там, за да те показва. Разгледай източниците на адресите, които се показват на картата.
Просто си отнесал някое наказание.. както много хора :)

Аз говоря за вградена карта в сайта ни взета като код от дясното поле на Places, на която не се показвам не в резултатите от търсенето, не ме интересува резултата от търсенето в картите въобще, интересуваме да покажа на клиентите къде се намираме точно на интерактивна карта. Как ще ме накажат да не се виждам на собствената си карта?

Реших си проблема, като се сетих че фейсбук страницата ни показва интерактивна карта от бинг и я вградих нея.

Аз пък съветвам всички да почнем да ги отебаваме. Крайно време е да бъде сложен край на монопола им!!! ТЕ ПРАВЯТ КВОТ СИ ПОИСКАТ

Д А !

Аз говоря за вградена карта в сайта ни взета като код от дясното поле на Places, на която не се показвам не в резултатите от търсенето, не ме интересува резултата от търсенето в картите въобще, интересуваме да покажа на клиентите къде се намираме точно на интерактивна карта. Как ще ме накажат да не се виждам на собствената си карта?

Реших си проблема, като се сетих че фейсбук страницата ни показва интерактивна карта от бинг и я вградих нея.

Щях да ти пиша, че може да си вградиш и гугъл карта с твой маркер, но предвид горното - много добре ти се е получило - трябва да балансираме между двете злини, това е сякаш за момента най-доброто.

Намерих още една причина да подозирам Google и GoldenPages за нещо нередно. Намираме се в провинцията, използвам още една карта от Гугъл, на която показваме насоки как да се стигне при нас от София, на тази карта присъстваме като бяло квадратче с името на бизнеса ни. Обаче на тази карта отдолу пише ©2012 Terra Metrics Map data, ©2012 Tele Atlas, Google, както го пишеше и през седмицата докато се показвахме нормално, а не Малки бизнес обяви предоставени GoldenPages.

Сега вече ме караш да си мисля, че нещо си объркал нещата... картата на гугъл е едно... малките бизнес обяви са си съвсем друго.. тъй че би ли ми показал къде на картата има писано за ГП?
Дай скрийншот.

Нещо се обърках - да не би да си наказан с някое наказание, няма да е новост?

Не мога да добавям картинки още, Blinky или coolice оправeте я моля. Ще се сетите кой съм.

Това е от картата която беше вградена в сайта ни, на която не излизаме, излизат няколко конкуренти вместо ние, кода е добавен преди около две години като получихме пина за Places и от тогава не е сменян, за последно проверявах сайта през седмицата и тогава всичко беше наред, но мисля че надписа беше ©2012 Terra Metrics Map data, ©2012 Tele Atlas, Google

scaled.php

Като отворя карта с инструкции за посока на която си пише ©2012 Terra Metrics Map data, ©2012 Tele Atlas, Google излизаме като бяло квадратче с бизнес името ни. Мисля че тестват нещо от рода на да си плащаш за на Golden Pages за да излизаш Places за България, и е от последните два три дни.

Последно редактирано от модератор:

Само не мога разбера защо трябва да си кашираш истинският ник (не че не се досещам кой е). Страх от наказание от големият бот? Какво значи това!! Ами не мислиш ли, че така като се крият всички, всъщност показват и колко са слаби, колко са незначителни и как нямат абсолютно никаква тежест върху качеството на дадена услуга. Ако не си казвате "право куме в очи", че не сте доволни от нещо, как тогава някой (в случая се знае кои конкретно) и ще вземе под внимание дерзанията Ви. Вашата слабост, освен че не помага на вас самите, не помага и за подобряване на услугата...или както се казва - сами правите гласът ви да е "глас в пустинята". Кога ще се научите, че като сте ниски в тревата, винаги ще ви гледат от високо... или в мой стил - Кат се гъзиш - те опъват :) (просто такова е действието под дефоут :D )

Горе