Гласовото търсене на Google вече работи и на български език

Blinky

Owner
Услугата е тествана и работи за БГ пазара. Повече информация можете да получите тук: Voice Search arrives in 13 new languages

Както се вижда един от езиците е българския. Надявам се това да е иновативното решение на Google, с което ще излезе пред конкуренцията - Yahoo, Bing, Yandex и другите големи световни търсачки.

Ако някой има коментари или вече се е сблъсквал с него, нека даде своето мнение. ;)

От: Гласовото търсене на Google вече работи и на български език

Сега ще трябва оптимизаторите и гласово да оптимизират за Гугъл :) Идеи?

П. П то е само за Андроид май това приложение на Гугъл

Ъхъъъмммм. Ще трябва, ще трябва.

А сега да видя какви заглавия ще слагате на статиите и какви ключови думи ще играят.

Неам, неам.... Вероятно: баце, риииши, да мушнем, кафенце нещо алабала, пица нещо наоколо, батенце, яко, къв си ти бе....:evil:

Ъммммм, хъъъъммм. Ще я видим тази работа, ама няма да е като онази да знаете :)

Да, за момента е само за Андроид. Стратегията им е ясна, ако има интерес, ще го има и за други операционни системи. Това оптимизиране ще е, надявам се, съвместимо с текстовото. Не виждам как иначе. Тук е момента да се хване US трафик с изчанчени думи - испаноговорящи с акцент. :) Може и да звучи смешно, но съм сигурен, че няма да има нещо от рода на "Did you mean...", защото, ще е лека подигравка, но нищо чудно и това да го интегрират. :)

Няма начин да е съвместимо с текстовото. Естеството на гласовата заявка за търсене и писмената са съвършено различни.

US или друг чужд трафик трудно ще хванеш. Локацията е приоритет. Ако си Манчестър и търсиш car hire ще получиш приоритетно резултати от Манчестър.
Ако си в София приоритетните резултати са от София. Най-вероятно големите брандове, които се асоциират с car hire и покриват 150 хиляди точки ще оберат каймака.

Друг е въпроса, ако търсиш през социалните акаунти в соц.мрежи. Могат да се окажат още по-ценни.

Не случайно Гошетата докато ръчкаха зоо ъпдейтите си подобряваха клъстеризацията.

Работеща мобилна версия е първата стъпка.

Ще видим. Нека да изчакаме.

Кътсофф хвърля някакви догадки за много сериозни ъпдейти, а Амит спомена за нещо съвършено различно за G+.
Едва ли има предвид само очакваното https://plus.google.com/+saitche.....

Аз ще си легна на диванчето и ще чакам развитие по тези два въпроса.
Дори и да ме търсят гласово и то международно някакси да звъни.....няма да им вдигам :confused:

Чакайте малко сега. Гласовото търсене не е нещо кой знае какво и е стара функция. Единственото нововъведение тук е, че разпознава български език, но въпреки това - приложението е на повече от 3 години.

Да си призная, честно не знам защо дори продължават да влагат средства и време в разработката му, след като изкараха Google now. За тези които не са запознати, Google now е алтернативата на Siri за андроид и е въведение в Andoid Jelly bean (4.1). Клипче в действие може да видите тук http://www.youtube.com/watch?v=hEfZCeQdRXs

По принцип се твърди, че приложението ще работи само с джели бийн, но го подкарах и на моя телефон с ICS. Работи повече от перфектно, но за наше съжаление само на английски (останалите поддържани езици, аз не ги поддържам :Д)

Горе