Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв

leonssss

Well-Known Member
Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв. за нелоялна конкуренция

направо не е за вярване!


Нелоялна конкуренция е причината Комисията за защита на конкуренцията да наложи имуществена санкция на „Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД в размер на 887 260 лв. (1 % от нетните приходи от продажби на дружеството за 2013 г.).

Подаден е сигнал от потребител за предлаганата от „Близу” в края на 2012 г. пакетна услуга (телевизия и интернет) заедно с бонус пакет спортни програми „HD Super Sport“ (5 спортни и 2 други програми) с промоционални цени за срока на договора (12/18-месечен), след което е образувано производство.

Комисията установява, че по-малко от 6 месеца след предлагането на промоционалната услуга повечето спортни канали в бонус пакета “HD Супер Спорт“ са спрени, а потребителите не са информирани за това.

В същото време през май 2013 г. „Близу”започва да предлага нов пакет „HD Селект“ със същите спортни програми срещу допълнително заплащане. По този начин клиентите на „Близу”, които са привлечени от предложението да ползват пакета “HD Супер Спорт“ безплатно, трябва да заплатят допълнително, за да продължат да гледат същите спортни канали в пакета „HD Селект“.

„Това противоречи на добросъвестната търговска практика, уврежда интересите на конкурентите на Близу и на самите потребители”, категорични са от КЗК.

линка
 
Крайно време беше. И това с великата им нова промоция, която дублира тази на Виваком за 50% отстъпка. Браво.

Не иска да злорадствам, но още преди време когато бяха Кейбълтел и Евроком, не им лепеше маркетинга. Дано сега е по ОК, но не знам.
 
От: Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв

Blinky, на времето когато близу беше евроком, беше скъп но за сметка на това най-стабилния доставчик в Пловдив. Тогава нямаше (поне аз не съм срещал) такива масивни рекламни кампании, но не им и трябваха. Качеството само ги дърпаше нагоре.
 
Да. Аз не съм ги ползвал никога, но съм имал удоволствието да работя с техния маркетинг тук в София тогава. :)

Тази глоба мисля, че е включена в промоцията като възможен разход. ;) Не може иначе да си го обясня. :) Но това е подло и жалко. А една компания стигне ли до такива номера или е към края или много си е повярвала. Имаше един такъв мобилен оператор, който си повярва така и от #1 започна да лавира като най-последен. ;)
 
От: Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв

кое не е за вярване, тея мишоци си криеха общите условия под дърво и камък
 
От: Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв

време е да погнат и частните съдебни изпълнители, мобилните оператори енерго предрпиятията
 

Горе