Големият бр.. Фейсбук налази в Предприемач

happyslacker

New Member
Забелязах, че вече форумът има бутони "f Connect" и "Like".

Който не знае - с тях Facebook следи какво четете и пишете във форума. Събраните данни може да се ползват за показване на подходящи реклами. А може би и за още нещо...

Ако нямате (или не сте се логнали) в акаунта във Facebook, събраната информация няма да се свърже с вашия акаунт във Facebook. Но все пак може да се ползва за нещо...

От: Големият бр.. Фейсбук налази в Предприемач

Аз не ползвам f Connect и други подобни конекти. Уж удобството за потребителите а в крайна сметка ти изграждат цял профил кои сайтове посещаваш и коя рекламна кампания ще върви за "профил" като теб.

Достатъчно е да си логнат във Facebook докато посещаваш сайта за да те следят - няма нужда да ползваш "f Connect".
А може и да се логнеш във Facebook след като вече си посетил сайта и пак ще те следят - по бисквитките разбират дейността ти преди да се логнеш.

Няма как да се скриеш от големия брат, ако имаш регистрация там. Който иска да не го следят, трябва да влиза там с друг браузър или да се постарае малко.

Най-добре да нямаш фейсбук, ако питате мен :)

Най-добре да нямаш фейсбук, ако питате мен :)
Напълно съгласен.

Ако така стоят нещата с този нов бутон във форума,съм крайно несъгласен с това нововъведение.
Достатъчно е да си логнат във Facebook докато посещаваш сайта за да те следят - няма нужда да ползваш "f Connect".
А може и да се логнеш във Facebook след като вече си посетил сайта и пак ще те следят - по бисквитките разбират дейността ти преди да се логнеш.

[video=youtube;Ouof1OzhL8k]http://www.youtube.com/watch?v=Ouof1OzhL8k [/video]

Re: От: Големият бр.. Фейсбук налази в Предприемач

Ако така стоят нещата с този нов бутон във форума,съм крайно несъгласен с това нововъведение.

дори и да се махне бутона трябва да нямаш фейсбук и да не си логнаът в него за да не те следят от фейсбук това че има или няма при нас бутон няма значение

Ако не искате Facebook да следи какви сайтове посещавате (когато не сте в сайта на Facebook) може да ползвате тези правила за AdBlock Plus.

А най-сигурно е блокирането чрез редакция на файла hosts (такъв файл има в Linux (пътят му е: /etc/hosts) и в Windows - там адресът зависи от версията на системата):

Код:
# Block Facebook
127.0.0.1 www.facebook.com
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 static.ak.fbcdn.net
127.0.0.1 www.static.ak.fbcdn.net
127.0.0.1 login.facebook.com
127.0.0.1 www.login.facebook.com
127.0.0.1 fbcdn.net
127.0.0.1 www.fbcdn.net
127.0.0.1 fbcdn.com
127.0.0.1 www.fbcdn.com
127.0.0.1 static.ak.connect.facebook.com
127.0.0.1 www.static.ak.connect.facebook.com
127.0.0.1 facebook.net
127.0.0.1 www.facebook.net
127.0.0.1 connect.facebook.net
127.0.0.1 www.connect.facebook.net

Тези редове се добавят към файла. Последните четири реда ги нямаше в статията - аз ги добавих.

Последно редактирано:

Ако беше пусната анкета, едва ли щеше да се сложи. Разбира се, че така се популяризира форумът, но за всеки е ясно че хората на които им трябва си го знаят а другите го научават. Не ми се искаше да го виждам понеже го мразя. Хората от ФБ имат своята анонимност единствено в кенефа си....
Все пак пожелавам успех!

Горе