Гооглето ни праска както си иска

dalasweb

Well-Known Member
Шъ се отказвам и от адсенса- защото

статията-------

Имамам няколко сайта на които естествено има и гугъл-реклами, а също така и рекламирам в гугъл. В общи линии ме държат на фитка - колкото плащам месечно, толкова ми връщат като приходи. В един момент нещо се бяха омяткали, та 2 месеца под ред ми платиха по хиляда и кусур долара печалба, обаче после се усетиха и ме върнаха пак на принципа колкото си дал, долкова ще ти върнем.
А иначе според мен ни цакат по 2 направления - брой кликове и цената на клик.
Пример 1 - независим брояч на сайта ми отчета 50000 импресии - гугъл отчита 16000 и съответно 312 клика които ми носят 8 долара. Къде са останалите 34000 импресии и средностатистическите още 600 клика към тях- незнайно
Пример 2 - Пускам реклама по разположение така че единят ми сайт да се рекламира в другият ми сайт. Само в другия и никъде другаде, т.е. един сайт се рекламира само в друг сайт. Задавам цена на клик 1 лв и лимит за деня 20 лв. След 4-5 часа тези 20 лв са ми взети, т.е. тези 20 клика са направени според Гугъл. В другия сайт обаче, където би трябвалода са направени кликовете, защото само той е зададен като разположение - отчета е 0, зиро, нуль - т.е. няма кликове, няма пари. Е питам се, къде отидоха двайсетяхто ми лева?
Пример 3 - Най-високата цена която съм виждал като приход от клик в мой български саят е 6 цента, а средно е около 3 цента. Най-високата цена която съм виждал в мой англоезичен сайт, хостван в САЩ и предназначен за тамошната аудитория - 2,48 долара, а средно 18 цента. Всъщност този сайт е единствено печаливш и подържа останалите сайтове.
Извод - За Гооглето щом не си американец си макак, или друг там някакъв примат. А за маймуните стига и един банан за да са щастливи.
Те това е според мен

прочетено тук

От: Гооглето ни праска както си иска

Адсенс няма алтернатива. Ако някой знае алтернатива на адсенс, нека я каже.

Абре, галфон, статията е от 2008 :oops:

Кофти дрога, връща те назад във времето, вместо да те изтреля в космоса.... :-/

Абре уж сте зрели хора, а още смятате кликоманията за сериозно занимание.....:clap:

Адсенс няма алтернатива. Ако някой знае алтернатива на адсенс, нека я каже.

КОЙ НАРИЧАШ ГАЛФОН БЕ ЛАЙНО НЕУТРАЛНО

вЪЛКЪ/ гоогле/НРАВА НЕ СИ МЕНИ

Който не е разбрал: в статията се описва експеримент, който доказва, че Google извършва измама. Пак ще повторя, ако някой все пак не е разбрал - Google мами издателите (лицата, които участват в Google AdSense) като не им отчита кликовете (за импресиите не е много сигурно).

Това, че експеримента е проведен през 2008 година не значи, че сега резултата от същия експеримент ще е много по-различен. Може би, но не е сигурно. Докато някой не повтори експеримента тази година (ако има излишни пари за губене) няма да разберем дали практиката да се мами продължава.

Аз си мисля, че това е бъг в системата им за защита от измами (фалшиви кликове). Поради някаква причина системата е сработила, но е отразила фалшиви кликове само от едната страна (AdSense), а от другата страна (AdWords) не е отразила фалшивите кликове. Друг е въпроса дали наистина кликовете са били фалшиви или не.

Чъки, какъвто и да е гугльо, нема по-добър. Това е. Ако искаш да си в играта, съобразяваш се с правилата. Ако ли не - можеш да пробваш някой друг. Аз съм пробвал (читика, битвъртайзър и подобни) и не останах очарован.

След съгласяването съвсем наскоро (март ли беше) с новите правила, едно от които беше от сорта, че "нямаме право да оспорваме или съдим за която и да е услуга", освен оплакване по форуми, нищо друго не може да се направи ако ще и по 5К месечно да те клатят. Или играеш хорото, или пееш по форумите, друга алтернатива няма :)

Ко ще стане ако целокупния Български вебмастер даде Бойкот на гуглю.
Да не ме чуе че ша ми спре парите:lol:

Гуглю ще си го премести от единия в другия крачол :lol:

Горе