Гугъл Наказание само за една фраза

biaaro

Well-Known Member
Има ли такова наказание? Само за една фраза и за точен брой позиции. Дефакто от първо ме измести на 5-то място. Странното е, че сайта излиза на топ позиции за още няколко фрази, за които няма промяна. Даже в опити да си върна позициите качих рангинга за всички други фрази, само за тая, за която говоря не мърда.

Забелязах също, че един от основните играчи в нишата го изгърби по същия начин, на същата дата и даже на същия час. Пак от 1-во на 5-то. Само че за основната дума в нишата.

Това ме навява на мисълта, че не е случайно съвпадение, а някво ново 20 от страна на гогле... Панда нещо...

Не мога да свържа падението с нещо, което съм правил аз. Он педж нищо не е пипано а линкове се добавят ежедневно, предимно от сателити. Нямам деиндексирани страници, а напротив.

Някой ако знае нещо по въпроса ще се радвам да го сподели... най вече как се излиза от ситуацията.

От: Гугъл Наказание само за една фраза

Едва ли е наказание просто е пренаредил позициите според нов алгоритъм на един мой сайт за важна кл. дума по която бях на 1място от веднъж ме прати на 4-то и два месеца не мръднах и един ден пак се озовах на първо - разликата е че по същото време аз пропаднах и по други думи а ти само по една

Къв е тоя алгоритъм дето вади лидера и бута на негово място МФА сайтчета с 20 страници в индекса и 50 линка от блог коментари и сателитки със статии от гогле транслейт. Все повече се опетлават тея...

Има ги и двете опции, за които се споменава тук. Или поне и двете съм ги срещал: Едната е при наказание за съответната думичка, едит от човек в повечето случаи. А другото е нормално пренареждане на нови главни резултати, в които явно ти не си планиран да присъстваш. И в двата случая е грубо, но не е невъзможно да се върнеш пак там където си бил. Важното е да няма с какво да те зачекнат, че си на първи позиции - било то спам, стъфинг, някой блек хет метод. Би трябвало ако си по правилата и всичко ти е изрядно и точно, да може да се върнеш, ако не в някое от другите пренареждания да си сред топ сайтовете. Но и тук не мога вече да дам гаранции, имайки предвид новите алгортими, които режат налявао и надясно.

Може да има нов "библейски" алгоритъм: ...и последните ще станат първи :)

Абе че последните няма да станат първи е ясно ама много често първите почнаха да стават последни :)

Re: От: Гугъл Наказание само за една фраза

Абе че последните няма да станат първи е ясно ама много често първите почнаха да стават последни :)
Това е не само срещо честано, но и тенденция последно време. Даже се чудя когато видя нещо непроменено като резултати, главни резултати. Като цяло няма какво да се направи, освен да си спазваш правилата, и да видиш топ 5 какво правят, че са все още там или поне тези, които са леко новодошли по челните позиции. Аз лично това ще гледам да правя като стратегия, поне за сайтове, на които им е нужен такъв тласък.

Сайта за който говоря никога не е криввал от правия път! Нито спам, нито шапки... нищо. Перфектен дизайн, добро съдържание. Ориентиран към хората, не към търсачките... И какво се получава... След година и нещо в топ 3 сега ме прескочиха спам МФА сайтчета:) Тес пичове с алгоритмите нали 10 години с това се борят...

аз търсих някои неща относно политиката за ревюта на компании и свободата на словото.... е толко тотоално не по темата сайтове за ревюта на вигхра не бях виждал никога от топ 30 имаше поне 15 спама даже си мислех да блогна на англииски със скрииншотове още не съм се отказал

значи падната е разкарала уебмастърските сайтове затова сега напред излиза спамът по разни стари тръст домейни .еду итнт заради думата ревю ми ги набутва (суичнах на яхо - бинг за да си намеря нещо смислено) г сами си режът клона като се гъбракат с уебмастърите...

колкото до този случаи може да не те е свалило по думата просто може да се те надминали МФАата ще се коригира до някоя друга седмица ако блек хетят...

има и друга вероятност да си загубил линкове ако там от където имаш линкове с този анкор сайта бъде наказан от пандата тези линкове все едно ги нямаш ...

От: Re: Гугъл Наказание само за една фраза

То и аз мисля, че ще се коригира това, защото е нереално просто. Ама ми писна да чакам и викам да пусна една тема да разнищим случая..:) Може пък и друг да има такива наблюдения...

А междувременно добавих доста добри линкове, позицията не се повлия изобщо, а за другите основни фрази дръпна. Това ми говори, че става въпрос за наказание по фраза. А наказание с 5 позиции само на една фраза ми се вижда... странно. Може и аз да съм прекалил с точно този анкър и затова да ме е изплющяло.

Въпроса е какво да правя сега.. да набивам с този анкър и евентуално да влоша положението още или да седя и да чакам...

колкото до този случаи може да не те е свалило по думата просто може да се те надминали МФАата ще се коригира до някоя друга седмица ако блек хетят...

има и друга вероятност да си загубил линкове ако там от където имаш линкове с този анкор сайта бъде наказан от пандата тези линкове все едно ги нямаш ...

От: Re: Гугъл Наказание само за една фраза

аз бих почовъркал за около две седмици някои други сайтове а този да го наблюдавам веднъж дневно какво става и тоагава да реша :)

Точно това ще направя, че ми писна от него... всъщност може да наблегна само на съдържанието пък да видим...

Значи, оказва се, че такова животно има:) This filter was also called the minus 5 penalty! И гърби фаворита в нишата.

Хората в цивилизацията са говорили за това още през 2008 г. Явно чак сега пускат тоя филтър за кирилица...

http://www.seobook.com/google-ranking-6-penalty-filter

Поне вече знам какво се случва...

От прочетеното по въпроса става ясно, че формула за излизане от лайната няма! Който е успял да си върне позициите не знае как го е направил.

Извода е следния: Ако сте на първа или втора позиция много внимавайте с линковете, защото за България вече работи и такъв шит. Най опасно е да си на втора позиция и да се мъчиш да прескочиш лидера. Тогава човек се увлича и сам си го набива.

Последно редактирано:

Не искам да малоуважавам невероятния пост на СЕОБук, но това си е чист менщал едит, който е обвързан изцяло с това, кой е по-ОК да седи на тези позиции. Има го и момента, в който някои прекаляват с цел да минат най-големите с яко линкове или други такитики, които особедно на тези места се надушват много лесно. Отделно го има и случая, в който си единтнат нарочно, защото просто не ги кефиш, или си много "по-некачествен" от другите около теб. Реално алгоритъма си те слага където ти е мястото, и като се задържиш седмица значи е с добра преценка, но идват 2 момента в които нещата се сдухват: 1. прекаляваш с линковете и не се знае дали не си правиш лоша услуга, и 2. не си заслужил да си в топ 5, от където следва ръчно дитване. И в драта случая не се разбира, но с прекаляването на линкове (и то грубото) си много зад №5. Тогава гониш голямоте пенълти. Има и трето - денс. Но определено гом има момента за пеналтито.

Горе