Гугъл е най-умната търсачка!

uni-web

Well-Known Member
Вече не знам, как да го опиша и какво да кажа за простотиите които творят!

Сърч 1 близо до екзактмач тайтъла:

Сайта, който трябва да е на първо място, е доста надолу , а на първи позиции изкарва простотии от рода: Български преводи на игри - Adventurers Community , което няма нищо общо с сърча!

Сърч 2 екзактмач:

На първо място пак същото, но екзактмач тайтъла, е на първо място на втора страница....... Пълна глупост!

Сърч 3: бранд BgGdb Игри, тук вече всичко е горе-долу както трябва...

И това не е само за този сайт а, той е добре захранен с всичко, има и много други сърчове които засичам и няма никаква логика и смисъл в тях..

Извинявам се ще сложа и ключовите щото не знам защо излизат с някакви незнайни езици през линковете!

От: Гугъл е най-умната търсачка!

Според мен сайта ти има някво пеналти.
Ако не е това, то просто е слаб, но залагам на първото.

За пример мога да ти дам това

"DLC пакета - който дебютира миналата година за Xbox One" - сърчни го и ще видиш, че блогосферата ти в дневник.бг е преди теб. :)

Ами, писал съм им преди, твърдят, че няма наказание, а второто просто виж в туловете, няма как да е слаб.
Според мен сайта ти има някво пеналти.
Ако не е това, то просто е слаб, но залагам на първото.

За пример мога да ти дам това

"DLC пакета - който дебютира миналата година за Xbox One" - сърчни го и ще видиш, че блогосферата ти в дневник.бг е преди теб. :)

Няколко пъти са казвали, че ако е алгоритмично наказан сайта, те няма как да ви го кажат. Така, че ако някой алгоритъм ви е подкарал трудно се разбира.

Ето и новото видео на Матката по темата:

[video=youtube;6voLG6FHzTE]http://www.youtube.com/watch?v=6voLG6FHzTE[/video]

Така, че трябва як анализ и добро познаване на алгоритмите, за да се разбере, че е нещо такова.

Иначе в другите търсачки по-добри резултати ли ти изкарват въпросните търсения?

Просто Google е най-доброто в момента.. Ако можем да измислим нещо по-добро да го направим :D

Ако имаше наказание, според мен и по бранда щеше да го реже.
Бе то и аз имам сайтове, които са видимо наказани, писал съм и уж нищо не е, ама нъцки - наказани са си.

В бинг, до колкото помня даже беше на втора страница за "игри", скоро не съм го тествал в всички, но в гошо има ключови по които си се ранква добре.

За търсачката, има само едно добро решение стария гугъл, уебмастърите да подреждат серпа, ама колкото и да искаме и двамата не можем направим такава търсачка нужни са си много хора. :)

Няколко пъти са казвали, че ако е алгоритмично наказан сайта, те няма как да ви го кажат. Така, че ако някой алгоритъм ви е подкарал трудно се разбира.

Ето и новото видео на Матката по темата:

Така, че трябва як анализ и добро познаване на алгоритмите, за да се разбере, че е нещо такова.

Иначе в другите търсачки по-добри резултати ли ти изкарват въпросните търсения?

Просто Google е най-доброто в момента.. Ако можем да измислим нещо по-добро да го направим :D

Според мен в заглавието са ти просто конкурентни думи, които често се срещат. Не мисля че Гугъл трябва да покаже твоя сайт, само заради подредбата им че е точно същата в заглавието ти. И това е добре дори че е така. Представи си например когато хората търсят да речем: имоти варна. Нормално е да се изкарат сайтове дето имат в заглавието фрази като: "Имоти във град Варна", по същия начин както и такива дето са писали абсолютно същото Имоти Варна. Първото дори е по-добре за потребителя. Защо да се слага по-назад заради това че не е абсолютно едно към едно. Виж ако търсиш с кавички, там е друг въпрос. Но това, което сега се случва при теб е нормално и правилно. При бранда също си на първо. Да не говорим че тайтъл тага е само един от факторите.
Сега дали имаш алгоритмично "наказание" или снижаване вече това е дълга и сложна работа.

Аз имам идея за Black Hat Google, който да ранква сайтовете само и единствено по това, колко баклинка има въпросното URL с точния анкор :D

Мисля, че ще се получи доста забавно :D

Така, наказани сайтове, ще се намират на първите места в нашия Google :) Само технически незнам дали и как да се направи :D

Ще го кръстим Boogle.com примерно :D

:D идеята е супер, технически правим ботове дето да лазят като луди, но си трябват и яко сървъри, преди няколко години, като ме думна пандата се бях зарибил, и си бях направил ботове, обаче товарят като полудеят да лазят :D

Аз имам идея за Black Hat Google, който да ранква сайтовете само и единствено по това, колко баклинка има въпросното URL с точния анкор :D

Мисля, че ще се получи доста забавно :D

Така, наказани сайтове, ще се намират на първите места в нашия Google :) Само технически незнам дали и как да се направи :D

Ще го кръстим Boogle.com примерно :D

Този твой сайт сме го коментирали .... мисълта ми е има ли смисъл да го развиваш след като вече толкова време не е мръднал нагоре ?

Има, аз съм упорит коч, както се каза в друга тема и винаги ще съм с рогата напред, а другото съвсем скоро може да се промени. Иначе би ли резнал такава база данни? повечето сайтове дето са в топа имат нямат и 1000-2000 игри аз имам близо 8к. и то при положение, че в момента не качвам. Не знам, ако ми кажеш, че ще го рискуваш освен да ти подаря база с 15.к обяви , 13к. фирми, 6к. сайтове, и 14к. шерове в социалката на сайта, а и да не забравя 14к. регнати юзъра. Ама кофти наказан от тъпия гошко, иначе виш има потенциал, поне преди вадеше добри парички. Та мисълта ми , е че нито ти ще си дадеш такъв ресур току така, нито пък аз. :)
Този твой сайт сме го коментирали .... мисълта ми е има ли смисъл да го развиваш след като вече толкова време не е мръднал нагоре ?

Когато влагаш толкова време и труд в един сайт и той не върви в посоката, в която искаш - следват два варианта:

- или проблемът е в сайта (onpage)
- или проблемът е в линковете (offpage)

В твоята ситуация, определено е наличен вторият проблем.

158 000 линка, които идват само от 213 домейна. Е, какво очакваш? Сам си написал какъв е гугъл, в заглавието.

Не бих казал, че onpage-а е много добре:
12% текст;
повтаряне на дума в заглавието;
1 стоп дума в заглавието;
6 стоп думи в описанието;
19 от 24 думи от описанието ги има в текста;
3 думи се повтарят в описанието;
5 пъти! се повтаря думата "игри" (вкл. igri) в описанието, ако добавим и game - става 6 пъти;
няма ключови думи;
няма Н тагове;
рязко открояване и прекалено акцентиране на думата "игри";
дублиране и триплиране! на много вътрешни връзки;
първите десет думи по плътност са:
- игри,
- е,
- още,
- се,
- ще,
- 2,
- онлайн,
- играта,
- игра,
- bg
Три от тези думи всъщност са една! Реално имаш само две думи от първите десет, носещи информация - игра и онлайн.

Така като гледам в Tyxo - PPV ти е около 2, а за такива сайтове е нормално да е над 20. Явно не си интересен за потребителите, а от там не си интересен и за Google. Така че Google наистина е умен, колкото и да не ти се иска :)

От: От: Гугъл е най-умната търсачка!

В твоята ситуация, определено е наличен вторият проблем.

158 000 линка, които идват само от 213 домейна. Е, какво очакваш? Сам си написал какъв е гугъл, в заглавието.

Тук не съм напълно съгласен. Няма голямо значение, че са толкова като количество линковете, а идват от еди си колко домейна домейна. Все пак нормално е да има sitewide линкове, може и малко да е прекалил uni, но.. Проблемът според мен е, че нито са тематични, нито са от толкова силни сайтове. В по-добрият случай щяха да бъдат от по-слаби, но тематични сайтове, или нерелевантни, но много силни.

Как искаш да има ппв, като не е класиран по ключови които да има. Повечето посещения от гугъл, са по пасианс пирамида, човека влиза изиграва си играта, и до там, защо да ручка за друго, като влиза точно с тази цел, за да си изиграе определена игра.

@ вискяре, има си h тагове, не знам защо не си ги видял.
Така като гледам в Tyxo - PPV ти е около 2, а за такива сайтове е нормално да е над 20. Явно не си интересен за потребителите, а от там не си интересен и за Google. Така че Google наистина е умен, колкото и да не ти се иска :)

Не бих казал, че onpage-а е много добре:
12% текст;
повтаряне на дума в заглавието;
1 стоп дума в заглавието;
6 стоп думи в описанието;
19 от 24 думи от описанието ги има в текста;
3 думи се повтарят в описанието;
5 пъти! се повтаря думата "игри" (вкл. igri) в описанието, ако добавим и game - става 6 пъти;
няма ключови думи;
няма Н тагове;
рязко открояване и прекалено акцентиране на думата "игри";
дублиране и триплиране! на много вътрешни връзки;
първите десет думи по плътност са:
- игри,
- е,
- още,
- се,
- ще,
- 2,
- онлайн,
- играта,
- игра,
- bg
Три от тези думи всъщност са една! Реално имаш само две думи от първите десет, носещи информация - игра и онлайн.

Прав си. И onpage-a е зле, просто ме мързеше да го гледам, но предполагах, че трябва да е ок, затова прегледах само линковете.

От: От: Гугъл е най-умната търсачка!

Масата линкове са от мои си сайтове, просто са с много страници и зареди това, са такова количество,иначе са нерелевантни да, но не са и с точен анкор, просто сайтовете са си вързани един към друг.
Тук не съм напълно съгласен. Няма голямо значение, че са толкова като количество линковете, а идват от еди си колко домейна домейна. Все пак нормално е да има sitewide линкове, може и малко да е прекалил uni, но.. Проблемът според мен е, че нито са тематични, нито са от толкова силни сайтове. В по-добрият случай щяха да бъдат от по-слаби, но тематични сайтове, или нерелевантни, но много силни.

Ясно братле, знам че са си твои сайтовете, обаче според мен точно тия sitewide линкове го дърпат надолу, а може би и другите ти сайтове също. Пак казвам, според мен не е проблем, че са толкова много линковете (стига да не са точен анкор), просто са слаби/нерелевантни. Е виж, една медийна група не ги бърка да си навърже сайтовете, нищо, че нямат нищо общо помежду си, но поне са силни и това им носи топ позиции. На теб ти трбяват поне 1-2 силни домейна, които да вдигат останалите, и после да ги навържеш.

Горе