Гугъл ми смени името на сайта, възможно ли е?

webstil

Well-Known Member
Не бях 2-3 дни на компютъра и си проверявам дали съм си на позициите в Гугъл, там съм няма проблем, но какво да видя, имам малка промяна в заглавите на сайта при показването на резултатите. Преди сайта ми се казваше, да кажем: Бижута | Евтини бижута | Sait.com. То сега пак така си се казва де, но в резултатите излиза Sait.com: Бижута | Евтини бижута. Интересно ми е как Гугъл е решил да направи тази промяна и защо? Имам доста линкове с домейна на сайта (sait.com), може би около 40 процента от всички са с домейна на сайта. Възможно ли е гугъл да е решил, че това е все едно бранд и да го постави него на първо място в заглавието? Или пък защото много хора са търсили в Гугъл точно името на сайта и така са решили да сменят заглавието?

От: Гугъл ми смени името на сайта, възможно ли е?

Може да го оставя известно време така, да видим какво ще стане, все пак щом Гугъл го е променил сигурно има някаква идея в тази работа. Ако не ще използвам мета таговете, които са дадени в статията :)

От: Гугъл ми смени името на сайта, възможно ли е?

По прнцип тези мета тагове са единствено с цел да се забрани "тегленето" на информация от DMOZ. Ако сайта ти не е листнат там, няма смисъл да ги използваш. Първо - според мен не е добра идея да вкарваш по този начин кл. думи в заглавието, но това е друга тема. Специално в твоя случай, Google е решил че бранда е добре да бъде преди останалата информация, за да види първо потребителя кой си ти, а след това какво предлагаш (а не обратното). Счита, че така поднесена информацията ще бъде по-полезна за потребителите.

И още нещо - това не влияе на класирането на сайта ти

Горе