Здравейте,
Надявам се да случа на гълъбари във форума.
Днес в една саксия на терасата открих две яйца. Скоро се появи и гълъб, който да ги мъти. Явно са снесени преди ден, най-много два. Не ми се иска да ги изхвърля и да прогоня гълъбите - може да не съм гълъбар, но обичам животните и ми е жал за тях.
Молбата ми към вас е да ме ориентирате дали бих могъл да оставя птиците да си отгледат потомството на терасата ми. Давам малко подробности.
Наясно съм, че в този период напрактика няма да си ползвам терасата.
Моля, за съвет!
Надявам се да случа на гълъбари във форума.
Днес в една саксия на терасата открих две яйца. Скоро се появи и гълъб, който да ги мъти. Явно са снесени преди ден, най-много два. Не ми се иска да ги изхвърля и да прогоня гълъбите - може да не съм гълъбар, но обичам животните и ми е жал за тях.
Молбата ми към вас е да ме ориентирате дали бих могъл да оставя птиците да си отгледат потомството на терасата ми. Давам малко подробности.
- Терасата ми е открита, проветрива но с изцяло западно изложение и няма никаква сянка
- Четох, че ще мътят около 20 дни т.е. към 24 май ще се излюпят гълъбчетата
- След това колко време ще им трябва да отраснат и да ни напуснат? - четох за около 40 дни, вярно ли е?
- Има ли риск малките да умрат от прякото слънце - наистина става доста горещо на терасата особено лятото, а ако сроковете горе са верни означава, че гълъбчетата ще пораснат някъде докъм средата на юли
Наясно съм, че в този период напрактика няма да си ползвам терасата.
Моля, за съвет!