Г българските резултати

djeims

Active Member
Споменах в един преден пост,че отскоро обръщам поглед и на БГ пазара поразгледах конкуренцията за ужасно компетитив кл думи и се шашнах.На първа страница са ужасно оптимизирани сайтове някой си служат с блекхед други са пълни с пиратска музика филми програми и препратки към подобни сайтове и в същото време са с висок ПР и стабилно се държат на топ позиции.WTF :shock: супер смешни сайтове правят по 50-60хил посещения месечно.Дали G ни третирa,като втора...трета ръка пазар-7мо качество :mad:

От: Г българските резултати

на теб би ли ти пукало за 0,00004% от потребителите ти ?
да кажем тея 0,00004% използват ИЕ6.0 а всички останали нещо смислено, би ли тръгнал да оправяш нещата за тея 0,00004% ?

на теб би ли ти пукало за 0,00004% от потребителите ти ?
да кажем тея 0,00004% използват ИЕ6.0 а всички останали нещо смислено, би ли тръгнал да оправяш нещата за тея 0,00004% ?

Не мисля, че българския трафик към големия Г. се равнява на 0,00004 %. Стига сте мислили комплексарски, че българския потребител е НИКОЙ! Докато изкаваме подобни мнения, наистина никой няма да ни обръща внимание... Дайте малко по-ведро...

Ако имате конкретни данни, че и в други по-малки страни положението не е стъщото, ще се съглася с вас, че сме последната дупка на кавала...

по-така не си прав и 0.0000010 да са пак са потенциална печалба
Фрик за други малки страни незнам,но може би е така в Румъния сигурно.Следя 2-3 ниши в момента ако могат да се нарекат така с по 200-300хил сърча месечно и топ 10 който виждам ми иде направо

:twisted::twisted::twisted:

може би ако се филтрират подобните текстове :)

Код:
Нито един от посочените файлове не се намира на нашите сървъри. Линковете до файловете са изпратени от регистрираните потребители в уебсайта. Администраторите на този сайт не носят отговорност, за това което са написали потребителите или за други техни действия.

Стига с тези "пиратски" изпълнения. Няма такова нещо като пиратски филми и музика щом не ги продаваш (поне според българското законодателство). Пиратски софтуер обаче има. Четете законите преди да набеждавате този или онзи сайт в пиратство. А и дори да е пиратски, то той е невинен до доказване на противното. Щом няма отправени претенции по законен път към него, значи си е законен.

Относно българските резултати:
И аз съм сравнително недоволен. С максимална оптимизация на камара вътрешни страници получавам едва 100 клика от google.bg, като са под 40 тези, които решават да поразгледат по-подробно сайта вместо да си тръгнат след като са си намерили нещото. Пояснявам. Става въпрос за позициониране на няколко десетки страници на първа страница в търсачката за едни от най-търсените думи в бранша.
Извод: Горе главата! Щом Google.bg не стига, нападаме и Google.com

П.П.:
Не знам какво считате за черна шапка, но определено повечето си ползват стандартни методи за оптмизация, което ще рече, че дори да има елементи от черната шапка, те са трудно доказуеми.

Освен черната шапка ползват се "кръчмарки" методи,като повтаряне на ключова дума навсякъде по сайта все едно са ги пръскалаи с шепи и синоними на кл дума,които водят към главната страница и нагли напомпани доруей сайтове на безплатни хостове със съдържание ключовата дума написана 100 пъти и д.р подобни

Последно редактирано:
От: От: Г българските резултати

Освен черната шапка ползват се "кръчмарки" методи,като повтаряне на клучова дума навсякъде по сайта все едно са ги пръскалаи с шепи и синоними на кл дума,които водят към главната страница и нагли напомпани доруей сайтове на безплатни хостове със съдържание клучовата дума написана 100 пъти и д.р подобни

Я обясни още малко за "кръчмарските" методи? Че взе да ми става интересно... ако става така и големия Г. не предприема нищо по въпроса...

Кръчмарските методи са безсмисленото flood-ене на ключови думи. Понеже конкуренцията в БГ наистина не е много голяма, а и не е никак сериозна, Гугъл явно действа по друг алгоритъм - колкото повече се повтарят ключовите думи - толкоз' по-добре... Нали - колкото повече, толкова повече. И понеже конкуренцията не е сериозна, а и въобще можем ли да я наречем конкуренция, хората от този форум се очудват как разбиват всичко и всички... Аз вече не се очудвам когато видя свой блог да излиза на първа страница за, на пръв поглед, трудни и важни ключови думи.
Извода какъв е? Правете си стабилно СЕО и ще сте сред първите! Когато в една ниша се съберат 20тина добри оптимизатори, тогава вече ще стане играта между тях - те със сигурност ще избутат некадърниците и ще вземат първите 20 места в индекса.

Като прочетох поста на Moko ми хрумна един интересен въпрос, а именно: Може ли един и същи сайт да държи пърите 10 места (т.е. първата страница) от резултатите при търсенето на определена ключова дума и ако е възможно как може да стане?

Странен ми идва тоя твой върпос в 3 сутринта :p принципно може как става не е важно важно е да го докараш на 1во място минимум на 3то.

А Моко дано си прав :twisted:

Странен ми идва тоя твой върпос в 3 сутринта :p принципно може как става не е важно важно е да го докараш на 1во място минимум на 3то.

А Моко дано си прав :twisted:

В три сутринта освен странни въпроси няма какво друго да очакваш от мене...
Все пак остава отворен въпроса: Възможно ли е с един сайт да държиш първите няколко позиции и как точно би могло да стане?

Упорит си значи :clap: и ще ти отговоря подобаващо :mrgreen: зависи от нишатаа!останалата част от отговора е да ти се прелее целият опит на СЕО специлист с 10 години стаж и няколко милиона долара :twisted:

п.с въпроса ти е като "може ли да направя соц мрежа по добра от фейсбук обяснете ми набързо как и да почвам"

Упорит си значи :clap: и ще ти отговоря подобаващо :mrgreen: зависи от нишатаа!останалата част от отговора е да ти се прелее целият опит на СЕО специлист с 10 години стаж и няколко милиона долара :twisted:

п.с въпроса ти е като "може ли да направя соц мрежа по добра от фейсбук обяснете ми набързо как и да почвам"
Обикновено ако правиш "нещо като еди-кое-си" си обречен на неуспех, защото това вече го има. Ако направиш нещо ново, то успехът ти е по-вероятен.

Леле, как чаках този отговор... 50 човека във форума и никой не пише всички четат и попиват информация... :shock:

Колкото до отговора ти, не е точно така понеже тук въпроса е идеята: дали с оптимизирането на вътрешни страници ще се получи и ще грабнеш първите места или трябва да направиш поддоменни към сайта и др.

Съгласен съм, че темата е много обширна и едва ли някой ще се хване да я обяснява, но чак пук 10 години опит и милиони долари, за Г.бг айде стига... :lol:

btw: в момента правя малка соц. мрежа и ще боря фейс-а... ;)

Да ти кажа аз май пиша отколкото чета.С една дума въпроса е "глупав" (без да се засягаш вярвам си умно момче с големи амбиции)

едит: чак сега разбирам,че визираш г.бг е тука джунглата е пълна и "фразата няма невъзможни неща" важи с пълна сила.

Последно редактирано:

Няма проблем, не се засягам... може би въпроса наистина е глупав, но аз имам нещо в предвид и затова ми хрумна, но затова ще обясня след няколко дена като си пусна сайта, че не искам да слагам каруцата пред магарето... :)

Напълно възможно е да хванеш няколко първи позиции с един сайт, ако използваш поддомейни. За това говори bgkulinar на SEO конференцията. Ако искаш да видиш такъв пример потърси в Google.bg "заведения" :)

Напълно възможно е да хванеш няколко първи позиции с един сайт, ако използваш поддомейни. За това говори bgkulinar на SEO конференцията. Ако искаш да видиш такъв пример потърси в Google.bg "заведения" :)

Да! Точно за това говоря, но за съжаление моя сайт няма възможност за ползване на поддомейни, тъй като няма какво да поместя на тях... :( Затова питах за алтернативи...

Горе