Дайте идеи за Онлайн Радио

mantaman

Well-Known Member
Имам действащ сайт за слушане на онлайн радиа - класира се добре по доста думи свързани с онлайн радиата - прави приличен трафик и се замислих дали може да си направя собствено онлайн радио и като влезнат хората на сайта то автоматично да им се включва а пък ако искат от линковете да хващат другите радиа. Идеята е да задържам хората по дълго време на сайта защото сега само влизат кликат си на желаното радио и си бият камшика а боунс рейта е над 80% та във тази връзка въпросите са ми следните
- Може ли да имам проблеми за авторски права на пусканите песни
- Може ли аз да си направя плей листа от да кажем 1000 песни и да си се въртят само те
- Колко ще струва да се направи подобно нещо
- Ако има проблем с правата може ли просто да се включва някое чуждо радио

От: Дайте идеи за Онлайн Радио

Ако ти стриимваш песните трябва да имаш права за излъчването им. Ако обаче пуснеш някое радио да се плейва няма да имаш проблеми.

- Може ли аз да си направя плей листа от да кажем 1000 песни и да си се въртят само те

Ако намериш къде да качиш тези песни, е супер елементарно. Един безплатен плър и си готов.

Иначе ти предлагам още един вариант:
Плейване на песни от youtube, но само песните, без клипа, там незнам как ще се направи клипповете да се включват един след друг..
но мисля, че ак направиш плейлист ще стане ?

Каквото и да направиш нищо ням да излезе. Хората искат да слущат музика, не да ти гледат сайта цял ден. Просто ще затварят и се пуснат музика от другаде.

Намери друг наин да им привлечеш вниманието. Нартимер направи мини торент за готини песни с класация ....

Аз не искам да ми го гледат искам просто да не го затварят и да си слушат музика едва ли е голяма разлика дали ще им е отворен уйампа или ще им е отворена дадена страница - още повече че доста от хората може да нямат качена програма за слушане и да не им се занимава, а просто искат нещо да почне да дрънчи.
Значи ще мина на варианта да пусна някое радио - имате ли представа как трябва да се направи за да се пуска с отварянето на сайта - за предпочитане някое българско от родът на Маджик Радио1 или СтарФМ

От: От: Дайте идеи за Онлайн Радио

Иначе ти предлагам още един вариант:
Плейване на песни от youtube, но само песните, без клипа, там незнам как ще се направи клипповете да се включват един след друг..
но мисля, че ак направиш плейлист ще стане ?

В тоя случай, според TOC-a на youtube нямаш право да слагаш реклами на сайта...

Това не е проблем аз и без това не монетаризирам

Горе