Дайте идея какво да правя със ...

dertre

Well-Known Member
Разполагам с 36 "животни" от този тип:

Дънна платка:

Тип централен процесор DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
Дънна платка MSI P43 Neo (MS-7519) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Чипсет на дънната платка Intel Eaglelake P43
Системна памет 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Дисково устройство ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Машините са вързани с гигабитови лан карти . Всяка една от машините е с уникално реално непроменящо се IP (това донякъде ми е проблема) с следния интернет :

111.JPG

Не е ботнет мрежа или нещо от сорта . Как мога да го монетизирам по някакъв начин (да е легален) . Всички машини се управляват през VPN в локална мрежа и нямат монитор и клавиатура . Давайте съвети . Мерси предварително .

Леко уточнение ,че дойдоха няколко предложение . Машините обикновено се използват през деня а понякога и през ноща . Не стават за хостинг поради тази причина нито за гейм сървъри . Идеята ми е да ги впрегна в нещо за 8 часа на всеки 24 часа или нещо от сорта (и за повече часове разбира се но не и 24 часа в денонощието) .

Последно редактирано:
От: Дайте идея какво да правя със ...

Освен да провериш дали верно са сметнали числото Пи до 1 000 000 000 000 000 му знак, не виждам какво друго ще ги правиш

към СЕТИ може да ги хакне за общото благо :)

иначе 8 часа има - 16 нема... тц
да не си сисадмин някъде и не ти плащат добре :)

Не , просто въпросните машини са ми поверени за работа , но вчера се замислих че от 24 часа работят по предназначение само около 8 часа а понякога и толкова не работят . Няма смисъл да се плаща за такъв нет и да се плащат сметки за ток а машините да си седят просто така :)

Не , просто въпросните машини са ми поверени за работа , но вчера се замислих че от 24 часа работят по предназначение само около 8 часа а понякога и толкова не работят . Няма смисъл да се плаща за такъв нет и да се плащат сметки за ток а машините да си седят просто така :)

;) не може ли през останалите 8 часа да вършат същото което и през другите 16 само 4е за теб?

Ами не :) . В смисъл тясно специализирано е това което правят и не искам да се бутам точно между тези "шамари"

Според мен трябва да се свържеш с някоя компания, която се занимава със подобна дейност на вашата, но не им достигат мощности, но да им предложиш да ползват и вашите в свободното време :)

Съберете се малко уебмастъри да разпуснете с някоя нова игра. Сервираш им бира по 5 лева парчето и ето ти монетизация :D

Горе