Да жертвам ли заглавието?

Moko

Well-Known Member
Правя сега един блог на Wordpress и му направихме готин хедър. Обаче заглавието и дескрипшъна преебават всичко, а понеже хедъра е шарен, няма как да ги скрия с цвят.
И понеже гледам, че липсват title и description в мета таговете се чудя, дали да не изпляскам заглавието и дескрипшъна като мета тагове, а пък заглавието и дескрипшъна на WP да ги изключа от настройките там. Сега като гледам те са некви slogan-и там...
Мисълта ми е мета тага или това от настройките ще има по-голяма тежест и ще пострада ли много SEO-то, ако направя тая подмяна? Или ботовете въобще няма да усетят? Хелп, че вече повече от 4 месеца не съм барал нищо и се чувствам като новобранец :[

От: Да жертвам ли заглавието?

До колкото знам в Seo All in One плъгина който е , има опция в която пак си въвеждаш тези тагове , заглавие и описание , но не се появяват на заглавната страница където ти е логото :) Пробвай.

Махни го и после го добави като meta в head и като h1 някъде в сайта ефекта би трябвало да е същия...

Сега трябва да видя само къде да ги добавя като мета тагове и всичко би трябвало да е окей наистина... Пък иначе със СЕО плъгина ще си пускам описание и кл. думи за всяка отделна публикация и всичко е 6 :)

Ако става дума за H1 заглавието, до колкото знам не е много важно.

От: От: Да жертвам ли заглавието?

Ако става дума за H1 заглавието, до колкото знам не е много важно.
Пък точно H1 H2 H3 играят важна роля. Изпляскай едно хубаво заглавие около 4 думи, пък мета таговете доколкото прочетох тук и на много други места вече не играят май каквато и да е роля за търсачките.
Гледай да имаш по един H1 H2 H3 на страница и ги степенувай някак си по важност. Примерно заглавията на темите в H1 , подзаглавият H2 и както решиш за редно нещо си в H3. В началото на темите си слагай на някоя от важните ключови думи един bold . Гледай да навършиш добра линк структура между отделните страници и гледай да нямаш само линкове към началната страница. Използвай по 10-13 ключови думи на страница, ако текстът е голям - да не стане така, че имаш 30 думи текст и 15 от които да са ключови. Би станало пренатрупване и вид натякване. Направи си сайтмап и един роботс файл. Разменяй линкове с други от нишата ти - ръководи се по това да са малко, но качествени ( със средновисок PR и да са задължително на твоята тема ) Прибави feeds и twitter , направи си акаунт в сайтове като - myspace, facebook , impulse и квото друго се сетиш. Направи си акаунт в вбокс и ютуб - качвай клипове, слагай линкове към блога си. Бях видял един много интересен трик свързано с ютуб и още няколко подобни сайта и въпбще как да излезеш на топ позиция за long keywords . Това е от мен. Не е нужно да ме слушаш, защото съм нов в сеото

Махни го и после го добави като meta в head и като h1 някъде в сайта ефекта би трябвало да е същия...
Точно тайтъла няма с какво да го смениш.

Ако липсва title, Google чете h1.
Мисля, че е ясно колко е важно.

Ако липсва title, Google чете h1.
Мисля, че е ясно колко е важно.
Позволи ми да не се съглася с теб. А съм сигурен, че серп-ът на две страници, едната с тайтъл, другата - без, тази с тайтъл ще се класира по-добре при други равни условия.

Еми да ти кажа вярвам само на себе си. сеофомо нито са ми известни, нито са ми некъв авторитет. Като си толкова сигурен, че това, което твърдят е така, махни си всички тайтъли, замести ги с Х1 и пак ще си говорим.

Правил съм си експеримента преди около месец и половина, деиствително е така.
То и аз не съм особено известен, но някои неща не зависят от това.

Къде видя да споменавам SERP?
SERP-a няма как да го следя, тъй като експериментът беше с low-priority page. На голям сайт не бих посмял да го направя.
В случая ставаше въпрос, че h1 тагът е важен и първият ми коментар в темата беше насочен към коментара на KISS, който каза, че не е важен.

Тъй като title е един от най-важните фактори за СЕРПа, а ти твърдиш, че може да се замести пълноценно, затова го споменавам. И темата е: "Да си жертвам ли тайтъла?" И аз отговарям - НЕ НЕ ГО ЖЕРТВАЙ!!! Защо? Ами ще загубиш СЕРП.

Да, това го каза още с първия си коментар по темата и е ясно, че си прав.
Целта на моя беше да изясня грешно разбиране на друг потребител :)

Целта на моя беше да изясня грешно разбиране на друг потребител :)
Не съм разбрал (а уж чета всичко). Съжалявам.

Горе