Да имаш хотел, а да имаш страница на пейджмейкър

tanipo

Well-Known Member
Днес разглеждах сайтове на хотели. Картинката е плачевна:

- статични сайтове на пейджмейкър ( явно съседчето дето разбира им ги е правило)
- безплатни хостинги на фрее, хит и нам кво си
- музики разни тук там
- липса на контактни данни, ограничени контактни данни - аз ако пратя мейл до рецепция , лелката дали ще го препрати на шефа ?
- на едно място на сайта в контактните данни с мейла видях и сайт , че защо им да слагат урл на сайта си ако аз вече съм на сайта им и го знам...
- на някакви сайтове на хипер хотели супер изчанчени домейни с тирета и незнам кво си .инфо домейни , еу домейни...

отчаян съм....

едни пък си сложили " за резревации : боокинг.ком" , шо ли да не препращат към букинга....що ли да се мъчат да платят на някой да ми сложи една проста резервационна система на сайта дето ще се изплати след време....

От: Да имаш хотел, а да имаш страница на пейджмейкър

Преди време един приятел се беше ентусиазирал да пусне много добра оферта за хотелски консумативи по мейла на всички хотели на които го намери
От изпратени около 200 мейла поне една четвърт се оказаха не актуални вече а от останалите никой не му върна отговор въпреки че им предлагаше неща на много добра цена.

Както съм казвал много пъти. Бизнесът в БГ е на много ниско ниво. Не че нещо ама с тяхната липса на комуникация могат да пропуснат някои изгодни за тях сделки. Както и да е...просто някои неща ми станаха смешни че затова споделям

Аз лично познавам един хотелиер, хотела му е в село Червен, пълен му е почти постоянно. Направиха си сайт сами - сина му, който горе-долу разбира скомандари някакви странички и аз не знам с каква програма и това е. Обаче не им пука за сайта - пускат обяви, рекламират го по разни каталози и си имат клиенти постоянно. А не са от хората, които биха дали пари за сайт, още повече ако могат да си го направят сами. Предполагам че и другите хотелиери така разсъждават.

Колко съм бил прав като си мислех, че е точно така както го описа.

Последно редактирано:

Ами така е върви обяснявай на коне с капаци, какво е това сайт - яде ли се, пие ли се и аджаба кой ще ги търси по интернета :D :D И аз наскоро разглеждах сайтове на хотели и бях направо потресен :D

Един от най-хубавите хотели в Русе със сайтове като правени на пейнта и word :) Много лошо... то не е само за хотелите ами и за много други бизнеси е така. Просто собствениците им е през оная работа за сайтове, майтове и интернет ;) Ако могат да спестят разход, те го спестяват, без значение колко много ще им помогне този разход в бъдеще. :D

Дамм точно в хотелиерският бизнес е малко така, не дават пари за нищо онлайн. И наблягат на офлайн реклама. Тези дни говорих с хора предлагащи такъв вид услуги искат сайт, но не искат да дават много пари. И стана дума за сайтовете на хотели, форми за резервация и т.н, че нито изглеждат поддържани нито отговарят на запитвания. И аз им казах, че проблема е в липсата на конкуренция.
Относно мейлите за оферти за изработка на сайтове на къщи и хотели сме изпращали много - отговор 0, всичко заминава към > /dev/null!

Аз съм в съвсем друг бизнес, не им предлагам изработка на сайтове.

Е, аз като разправям, че сме страна от третия свят - никой не ми верва. :wink:

ето ниша да им направите по една страница за "пестин" лева и така 500 хотела по "пестин" лева, не мога да сметна даже. ама ще имате за един хотел до 4 плоча груб строеж. после почвате заведенията, за да завършите хотела :Д

Ганьо броди из гори, поля и паланки.

Сметай колко повече гости ше привлекат ако имат читави сайтове.
Младежта, па и не само, първо чеква в Интернетя преди да даде пари. Па дори и преди да набере телефоня.

Аз примерно без да съм видел картинки, турени в прилична страничка, едва ли дори ше си помисля да правя резервация некъде.
Пък и на препоръки тип viral marketing не вервам.

Проблема не е само че не им се дават пари, а малко и това че повечето си нямат идея какво е що годе приличен сайт, което си е съвсем нормално не им е това работата все пак. Обикновено е трудно да обясниш на някого защо да си поръча сайт при теб за 500лв примерно като някой друг който вчера е научил html(което пак е нещо, някои и това не знаят карат направо на page maker) му предлага да му го направи за 50лв и ако не успееш да му обясниш на прост език че сайта който ще му направиш ще е динамичен с административен панел, че дизайна че е съобразен със снимките и т.н. просто човека избира по евтиния вариант, което си е съвсем нормално и аз бих избрал по евтиния вариант.

Друг проблем също е че си мислят че щом вече имат сайт той ще е вечен, сигурен съм че повечето статични сайтове които виждаме из нета си стоят такива по тази логика, но в IT сектора нещата се развиват супер бързо нещо което е било актуално преди 3-4 години днес вече е история.

Има и хора които искат да се развиват в тази насока в смисъл да имат силно присъствие в интернет, но попадат на някой който си мисли че може да прави сайтове и резултата обикновено е плачебен. Наскоро работих с един клиент при който положението долу горе стоеше по този начин, искаше силно присъствие в интернет имаше няколко сайта (главно на хотелите си) и от 4 сайта само един ставаше в смисъл имаше прилична визия. Поръча си един видя че има ефект и в крайна сметка си обнови всичките сайтове ето как изглеждат в момента:

http://www.hotel-shumen.com/
http://www.hotel-riga.com/
http://www.hotel-madara.com/

Няма как да ви покажа старите защото директно ги изтриха.

Да на Рига сайта става, точно там пратих заявка за един гост, който имахме, но така и не я потвърдиха и се наложи обаждане до рецептцията, където също не бяха видели заявката, което пак ми докара тъпо настроение :D

Нещата не са така както вие ги описвате
Аз имам поглед и от двете страни, а не само от едната както го виждат повечето от вас!

Народа е просТ дори и бизнеса всеки е прост в повечето сфери - дори и аз. Не може да разбираме от всичко.

Един хубав и лъскав сайт няма да им изстреля бизнеса в небесата като нитро ракета.
Има много фирми които със самоделка постигат много по добри резултати отколкото със сайт за 3000 лева.
при положение че много хора си мислят че сайта им е [email protected] няма как да ги обвинявате.
все едно на мен да ми дадат лопата и бетон и да ми кажат строй хотел.

Клиенти трудно се печелят с писма на пощата... това е като листовки в кутиите...
аз реовно получавам такива оферти, че и по телефон ми звънят.
Хората не ви вярват на това което им обяснявате а и не разбират какво им казвате
оферта еди ко си 5 страни ци такова 5 такова еди ко си форма лого незнам си що...
все едно на вас да ви покажат технологичен чертеж и да ви кажат одорбрявате ли го .

Народа иска така! вижда сайт който му харесва и казва искам и моя да е такъв като на ония
искам ей така тука да мига и тока ей така
ама и банер да има да е по професионално - да мига и да цъка там.
Голяма фирма пък няма да ви обърне внимание на писмото. остават много малък процент потенциални клиенти
които пък хем искат хем не знаят какво искат... аз пробвах преди време да правя сайтове и след втория клиент - се отказах...

Аз предпочитам сам да си правя сайтовете, ако ще и да ги кова с мотиката, но да ми вършат работа, отколкото да поръчам на професионалисти.
Бъклгарче съм какво да направя .. матриала ми е такъв.

Да на Рига сайта става, точно там пратих заявка за един гост, който имахме, но така и не я потвърдиха и се наложи обаждане до рецептцията, където също не бяха видели заявката, което пак ми докара тъпо настроение :D

Формите си работят друг е въпроса дали някой проверява e-mail и те които пристигат :)

От: От: Да имаш хотел, а да имаш страница на пейджмейкър

Прав си за повечето неща, но за
Един хубав и лъскав сайт няма да им изстреля бизнеса в небесата като нитро ракета.
Ако съм се спрял на няколко фирми които предлагат едно и също нещо на приблизително една цена ще се спра на фирмата която има по-хубав сайт. А сайтове които са на някакви sub-domain-и като hit.bg и подобни или са с някакво супер разхвърляно съдържание направо X въобще не ги гледам, просто не е професионално според мен. Това естествено е лично мое мнение не казвам че е някаква тенденция. Много по важно от дизайна естествено е информацията която са споделили като цени, портфолио и т.н. колкото повече неща има толкова по вероятно е да избера точно тях, защото все пак когато търсиш по интернет точно това е което те интересува на каква цена ще ти свършат работата, какви проекти са правили преди и т.н.

Е па аз съм на мнение, че да си неинформиран не е оправдание. Човек като върши някаква дейност най-малкото е длъжен да е информиран за нещата свързани с нея. Аз съм учил икономика у университета, не съм някакъв ИТ специалист, но по информатика имахме лекции за съвременните информационни технологии и връзката им с бизнеса. Караха ни и простички сайтове да скалъпваме колкото да знаем що е то HTML, сайт, интернет и да не се излагаме с "Искам едно дето мига и свети".

Това, че разни хора са прости, неосведомени и нямат намерение да се осведомят(има консултанти за всичко) си е само в техен минус и излагация. Цъкай те ми червени точки ако искате ама те така мисля аз.:)

• Like
Реакции: adi

Хахах, ето значи както и се надявах Амун се включи...харесва ми тоя човек...има супер разсъждения...абе мой тип човек и ще се радвам да ми прочете другата тема за обявите за работа защото ще се изкефи максимално.
Из имах друго предвид...не платете милиони, напротив....ако се порови човек може за седмица да понаучи това онова и да си направи едно прилично сайтче на уърдпрес...нямам нищо против домашната ракийка стига да е варена качествено....аз също всичко сам си правя....ако ми дадеш лопата и хотел ще си построя...само ще се поровя преди това из форуми, книги, интернет че да разбера какво да правя. Така и те ...трябвало е да се поинтересуват ако искат сайт за безпари а и с пари. И не казвайте че не им е това работата, защото ако имат хотелиерско образование маркетинга се застъпва много стабилно както и търсенето на информация.

Повечето хотели са под всякаква критика- факт, отделно, че предпочитат да получат 1-2 госта от booking.com, отколкото от лоялни туроператори, които им предоставят не само реклама, но и пълно обслужване. 'Умните' предпочитат големите машини, защото виждаш ли ще получат голям комисион... Какво остава за сайтовете? Ако трябва да бъда честна, аз пък се изумявам от всякакви други сайтове- това нещо http://zemela.com/ почти ме спря да се откажа от офертата на един дискаунт сайт, защото по сайта на агенцията мога да си представя отношението. Стискайте палците като отида да не падне покрива на офиса върху мен :) Да, относно сайтът на Рига- @cyberpower- моите адмирации, този грозен хотел най-сетне ще има клиенти, отдавна се чудя как ги печели, но сайтът е на абсолютно ниво, направо трябва да се позамислят сега и за другите елементи по обслужването и моят град най-сетне ще се радва на най-големия си хотел, който си мислех, че скоро ще стана бизнес център.

И в добавка на всичко се сещам за една обява за работа на мениджър в хотел- заплата 5к и един милион връзки и събития бля бля, а сигурно няма да знае как да пусне сайта да се зареди, а какво остава за съвременни маркетингови практики...

Горе