Да редиректвам ли?

n.mirev

New Member
Здравейте, колеги!

Възникна ми един казус, който не мога да реша и се нуждая от помощта на SEO гурутата във форума. Проблемът е следният:
Сайтовете в казуса са общо 3 - example.com, example.com/city, example.com/town. Example.com е доста изчистен и води към подсайтовете example.com/city и example.com/town (два отделни обекта в различни градове, за които е важно да се прави local SEO). Повечето линкове са към подсайтовете, но има и доста към главния. В даден момент обаче, някой казва на собственикът на трите сайта, че тази структура не е добра и че трябва да я смени с city.example.com и town.example.com. Речено-сторено - направили са го както трябва - с хубав 301 редирект и всичко. Аз когато поех нещата на единия листинг бе закачен сайтът city.example.com, който смених с example.com и след 10 минути бях на 1ва страница (преди това беше на около 30та позиция в локал резултатите) в local SERP-a за доста конкурентна дума - . Днес обаче видях едни промени в local SERP-a - вади само по три резултата (пример: goo.gl/A36nYw ), а моят сайт беше 4ти резултат на първа страница и не излиза.
Въпросът ми е следният - понеже дори новите линкове (предимно от чуждестранни сайтове) са към example.com/city, добре ли ще е ако махна редиректа и оставя сайтът да си е example.com/city? Тази манипулация обаче ще изисква да редиректна всички страници на city.example.com към example.com/city, за да не стане дублирано съдържание.

Предварително благодаря на отговорилите колеги и се извинявам ако съм написал казуса объркващо. Постарах се да обясня възможно най-просто. :neutral:

От: Да редиректвам ли?

няма никакъв смисъл, редиректа си носи целия линк джус. друг е въпроса, че както си го описал, трябва да си навържеш и трите сайта с линкове по между им. Що се отнася до локала, ако имаш предвид резултатите до картат, за целта ти трябва гугъл плюс страница, което не видях да си отбелязал някъде горе в текста.

Горе