Децата ви ще намерят развитие! Къде? В квартал Възраждане във Варна

Смятате ли, че Сияна може да помогне на вас и вашите деца?

  • Да

    Votes: 0 0.0%
  • Мога и сам

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    0
Къде във Възраждане децата ви ще намерят развитие?
photo_2021-03-19_10-42-37-768x512-jpg.33525


Сияна Младенова – майка, педагог и вдъхновител на бъдещите лидери


Сияна Младенова е майка на четири деца и създател на четири образователни центъра „Смарт Кидс“, като скоро ще отвори и пети. Тя е основател на "СИБЕБЕ" – център, който предлага грижа за бебета и техните родители от 0 до 12 и от 12 до 36 месеца. Също така е част от Националната агенция по неформално образование и част от организаторите на Националната олимпиада по ментална аритметика. Има и клуб за личностно развитие на родителя, помага като свързва родителите с различни бизнеси и институции.

Сияна има 12 години опит в банковия сектор и 6 години като преподавател в основно училище, Свободен университет и образователни центрове. Освен това, тя е специализирала в работата с деца със специални образователни потребности (СОП).

Една от най-интересните черти на Сияна е нейното умение да намира баланс между семейния и професионалния живот. Дори се шегува, че вместо да носи "много дини под една мишница", ги вози на ремарке.

Тайните на успеха – какво прави Сияна толкова успешна в работата с деца?

Успехът на Сияна и нейния екип се дължи на техния подход към всяко дете. Всяко дете е уникално и различно, подхода им за всеки малчоган е различен, адаптират се по него и обясняват сложните концепции по един детски разбираем начин. Благодарение на това, децата от „Смарт Кидс“ печелят награди по цял свят. Методиката, която използват в образователния център, е основана на знания на 4000 години. Тя развива уменията на децата, като същевременно ги подготвя за бъдещи успехи.

Какво е менталната аритметика?

Менталната аритметика е ключов елемент от математиката и представлява метод за мислено смятане. Тя се усвоява чрез няколко етапа. Първо децата се научават да работят със сметало. Постепенно започват да смятат мислено, като си представят как преместват топчетата по сметалото. Този процес развива висшите мозъчни функции.

Друго интересно умение, което децата усвояват, е писането с двете ръце. Това развива и двете полукълба на мозъка – лявото отговаря за дясната ръка, а дясното – за лявата. Менталната аритметика, с една дума, представлява мост между двете полукълба на мозъка.

След като посетите центровете на Сияна можете да видите уникалните възможности на деца които могат да правят няколко неща едновременно – рецитират стихотворение, смятат и играят игра, като всичко това се случва едновременно. Представете си колко пластичен трябва да бъде мозъкът, за да жонглира с толкова много дейности едновременно!

Колко време отнема обучението?

Методът на обучение, който Сияна използва, има шест нива. Обучението отнема между 2 и 4 години, през които децата развиват своите мисловни процеси. Центровете се посещават от деца на възраст от 3 до 12 години. Едно от последните постижения е дете на 2,5 години, което се яви на Варненската олимпиада и вече умее да смята мислено.

Финансова грамотност за деца – още една уникална черта на центровете на Сияна

Освен менталната аритметика, в образователните центрове на Сияна се допълва и курс по финансова грамотност за деца. Това е изключително важен курс, който вече три годинидава възможност на децата да придобиват предприемачески опит, научават какво е застраховка, пенсионен фонд, фондови борси, както и как да различават истински от фалшиви пари и много други. Те се учат да управляват финансите си – какъв процент от заплатата да спестяват, какъв да инвестират. Голямо предимство е, че Сияна има дългогодишен опит в банковия сектор, което ѝ позволява да им обясни стойността на парите и какво коства да ги имаш.

Малките бъдещи предприемачи ще се обогатят с терминология, която много възрастни дори не познават. В края на обучението децата създадат свой собствен бизнес план, включващ всички аспекти на реалния бизнес – от застраховки и данъци до екология и благотворителност. И всичко това се случва под формата на игра.

Детските центрове на Сияна можете да откриете в квартал Възраждане на улица „Поп Димитър“, както и на още 3 локации в града.

Повече информация за центъра „Смарт Кидс“ ще намерите в линковете по долу.

Facebook:
https://www.facebook.com/smartykidsbulgaria1/
Instagram:
https://www.instagram.com/smartykidsbulgaria/
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCRmfzZ4a1T4u3M1mX3S6Sgg

Ако и ти имаш собствен бизнес и искаш да се включиш в инициативата „Опознай града“ ми се обади на 0894957737. Ще направим статия за теб и за твоята дейност напълно безплатно. Нека помогнем на хората да опознаят своя град и разберат какви удобства има в техния квартал.
 

Прикачени файлове

  • photo_2021-03-19_10-42-37-768x512.jpg
    photo_2021-03-19_10-42-37-768x512.jpg
    251.1 KB · Преглеждания: 34
Пуснал си същия този текст в мой сайт за безплатни пр статии. В условието на сайта ми е записано, че текстовете трябва да уникални! Не се прави така! Махам статията, ако решиш заповядай с оргинална публикация!

1727036882565.png

ПС: Публикацията, както всички останали, беше пусната за индексация и споделена в няколко ФБ групи и страница!
 

Горе