От: Длъжна ли съм да се самонаема
А как ще коментирате това от един друг форум и една подобна тема:
"Благодаря на хората, които помогнаха със съвети в предишната тема.
Едни мои познати ми подсказаха една възможност да намаля разходите за осигуровки. Идеята е да си назнача пенсионер управител. В момента ми се налага да си плащам осигуровките на мен, но това не е много изгодно, тъй като ме осигуряват по трудов договор в друга фирма. Казаха ми, че ако си сложа пенсионер управител и той е само осигуряващо се лице, то ще мога да му внасям само 34 лева здравни и нищо повече. Какво мислите?
Също така, за да сложа пенсионера управител най-вероятно трябва да му прехвърля поне някакъв дял от дружеството (много малък дял)?
Ако пенсионерът няма дял от дружеството, то вероятно тогава би трябвало да се осигурява на минималната ставка за управител (тоест около 800 лева). При този вариант мога ли пак да му внасям само здравните осигуровки и да го пиша, че за труда му няма да се заплаща (или това ще е възможно само ако е собственик на дялове)?
В общи линии, какво ще ме посъветвате?"
Ето
линк към темата,но ми е интересно и вие какво мислите, ако добавим в задачата и работещ осигуряващ се на друго място пенсионер решението еднозначно ли е?
Вярно автора на темата в дир е с малко неценцурен никнейм ама въпроса му е сериозен