На мен отдавна ми стана ясно, че няма значение кой управлява в България. Изобщо не е важно. Казват - да сложим честни хора в политиката. Ха ха ха! Това е невъзможно. Пълен абсурд е! В политиката има една болест, за която употребяваме събирателното име КОРУПЦИЯ. Да ни е по-кратичко и лесничко. Обаче всеки може да си я кръсти тази болежка както иска. Факт е, че тя е страшно заразна и никой няма имунитет срещу нея. Гарантирам Ви, че и най-големият светец да влезе в политиката, веднага ще се зарази. Какво е обещавал, за какво е мечтал, какви идеали е имал...край. Дотук! Виждал съм десетки хора как влизат в политиката и какво става с тях. Пари, власт, имоти, "приятели", .....но това ли е щастието??? Треперят от страх и съвестта им ги разяжда. Издигат стени и слагат решетки на прозорците, но спасение няма - човек не е създаден да живее в лъжа. Затова най-много уважавам хората, които са осъзнали, че политиката е нелечимо заразена и бягат от нея като Дявол от тамян. Тя е като хазарта, ако щете. Като различните зависимости. Хората, попаднали там не са виновни. Такава е системата. Казват - да сменим системата! С какво бе, джанъм? Как? Тази система да не е от днес или да е само на местна почва. Всичко е измислено от векове и е така навсякъде по света. Вероятно има някакво решение. Кардинално, грубо и изцеляващо, но засега се сещам само за смъртта....