Добра идея ли е от гледна точка на SEO ???

lowriderzzz

Well-Known Member
Привет! Вече няколко седмици минаха от както си прехвърлих сайта на нов (стабилен, а не безплатен) хост и също така на wordpress. Сега всичко в WP си е както трябва и съм доста доволен от него, в сравнение със старата версия на сайта която беше чист HTML.

Работата е там, че поради прехвърлянето най-вероятно доста от статиите ми изгубиха ранкинг в СЕРПА => по-малко трафик. Не е болка за умиране, не може винаги да си на върха де...

Обаче още не съм махнал старата версия на сайта от безплатния хост, защото все още някои статии имат 1 во и 2ро място на 1ва страница в Г. по ключови думи. Разбира се, аз съм ги редиректнал да водят до новата версия.

ТА... въпроса ми е: Добра идея ли е от гледна точка на SEO да изтрия сега вече стария HTML сайт от безплатния хост, за да няма 2 сайта с еднакво текстово съдържание в Г.

Не знам кое е по-малкото зло. Дали ако изтрия HTML сайта да не би тези статии, които имат добро класиране в СЕРП-а да заминат в кереча или пък, ако го запазя да не би това да влияе на новия за получаването му на органичен трафик. (защото сега е бая слабо).

Моля някой компетентен да изкаже мнение.

Благодаря ви.

От: Добра идея ли е от гледна точка на SEO ???

Няма значение, щом си прехвърлил домейна към новия хост, Г и всички останали виждат само новия сайт (като изключим 48-те часа за опресняване на ДНС-те)

Няма значение, щом си прехвърлил домейна към новия хост, Г и всички останали виждат само новия сайт (като изключим 48-те часа за опресняване на ДНС-те)

Не знам дали е баш така.

Сега като напиша ключова дума в Г. ми се появява HTML страница от стария сайт.

Ето какво имам в предвид. СНИМКА

Като кликне на нея го редиректва към WP версията.

Ако изтрия стария, дали няма да си замине тази страница, ако го оставя дали не пречи на новия да си се класира.

Това са резултати от последното индексиране, изчакай да ги деиндексира.

Направи един редирект със 301 от стария към новия сайт за да запазиш линковете.

Да, вярно ти не направи ли редирект на всички линкове? Нали беше ги направил уж?

Да написах,че съм направим редикрет 301, чрез плъгин в WP.

Ако изтрия стария сайт ще ранковите страници ще се деиндексират, тогава няма да има значение дали съм направил редирект или не, защото никой няма да ги вижда. - НЕ съм сигурен за това обаче. Това ми е основния въпрос.

Абе човек , "стария ти сайт" вече няма никакво значение вече, просто отнема време да деиндексира старите страници, а пък и бота трябва да посети страницата за да я деиндексира

Наскоро извърших тази цялата същата операция успешно.
Ето какво направих:

1. Копирах сайта на уордпрес като временно му дадох да не се индексира от Гугл
1. В уеб директорията на стария сайт създадох .htaccess файл в който зададох кое URL от стария сайт да сочи към определено URL към новия сайт. За малки сайтове става и по този начин. В .htaccess се добавят по този начин :
Код:
RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.именастариясайт\.ком$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/именастариясайт\.ком\/" [R=301,L]

Redirect 301 /index.html http://именановиясайт.ком/

И така ги изброяваш надолу

.htaccess файл може да си създадеш и на ноутпад като го кръстиш така и го ъплоаднеш после в директорията на сайта чрез ftp.

3. Ако имаш акаунт в Гугл уебмастърс тулс там също задаваш че сайта е преместен има опция за това ако не я намериш питай. За целта трябва да аднеш и новия сайт.

4. След като са извършени редиректите и смяната на домейн е оказана в Гугл Уебмастър тулс, слагаш новия сайт да се индексира (виз точка 1)

Бележка: Не изтривай стария сайт дълго време. Щом има редиректи и Гугл е уведомен официално за смяната няма защо да се протесняваш от дублирано съдържание. Постепенно стария сайт ще се деиндексира.

И нещо мен. Сложи си ако искаш този плъгин за Уордпрес: 404 Redirection . Така ако някой попадне на несъществуваща страница от твоя сайт го пренасочва автоматично към Homepage а не изписва Error 404 Така се запазва повече link juice при смяна на домейн.

@Mr. George - Да мерси за съветите. Аз съм редиректнал всички страници, за които се сетих , само че чрез 301 редирект плъгин в Wordpress.

Имам webmaster tools, но не съм сменял домейна. Само прехвърлих стария дизайн HTML на Wordpress (за по-добро надявам се).В този случай трябва л ида му правя нещо в webmaster tools-a. Къде е тази опция да му задам, че сайта е преместен. Там само си бях направил нов sitemap file.

Това е добра идея за 404 редиректа.

Колко време г/д е добре да запазя стария сайт на стария хост ?

Май не съм прочел добре :) Щом не сменяш домейна в уебмастър тулс не трябва да се прави нищо освен сайтмапа, което ти си направил. И в твоя случай стария сайт не ти трябва вече ако не си сменял сттруктората на URL-то. Ако си я сменял го остави да стои известно време.

Май не съм прочел добре :) Щом не сменяш домейна в уебмастър тулс не трябва да се прави нищо освен сайтмапа, което ти си направил. И в твоя случай стария сайт не ти трябва вече ако не си сменял сттруктората на URL-то. Ако си я сменял го остави да стои известно време.

Основния домейн www.savetizasreshti.com не съм го сменял. Обаче страниците са с различни URL-и сега. защото в Wordpress permalink-овете ги записва по един начин, докато аз в стария HTML вариянт ги бях наименувал с други имена.

Основния домейн www.savetizasreshti.com не съм го сменял. Обаче страниците са с различни URL-и сега. защото в Wordpress permalink-овете ги записва по един начин, докато аз в стария HTML вариянт ги бях наименувал с други имена.

Може да именуваш страниците със същите имена ИЛИ със 301 да ги набиеш от стария сайт към новия.

И във двата случая си е играчка ако са доста.

Може да именуваш страниците със същите имена ИЛИ със 301 да ги набиеш от стария сайт към новия.

И във двата случая си е играчка ако са доста.

Вече съм ги редиректнал с 301 (казвам го за 3-ти път). Въпроса е дали да пазя файловете на стария HTML сайт или да ги трия. Кое е по-добре за добро SEO.

От: От: Добра идея ли е от гледна точка на SEO ???

Вече съм ги редиректнал с 301 (казвам го за 3-ти път). Въпроса е дали да пазя файловете на стария HTML сайт или да ги трия. Кое е по-добре за добро SEO.

Е като си ги редиректнал тогава физически никой не може да види тези файлове освен чрез FTP или админ панела. Дали са там или не са там е без значение.

Горе