Добре ли е за очите да се работи на компютър на изкуствена светлина?

Attacker

Well-Known Member
Здравейте. Търся си офис и тъй като бюджетът ми е доста ограничен, сериозно обмислям да си взема подземен офис - доста по-просторни и луксозни са в сравнение с надземните офиси за същите пари. Там ще се работи само на компютри и светлината ще е изцяло изкуствена. Досега не съм работил цял ден на изкуствена светлина, затова питам вас - това ще бъде ли прекалено голямо натоварване за очите? Ако има хора, които са работили в подобни условия или имат някакви наблюдения, ще се радвам да дадат мнение. Благодаря.

От: Добре ли е за очите да се работи на компютър на изкуствена светлина?

Здравей, ако питаш мен не изкуствената или естествената светлина, а разнородната светлина и светлината идваща едновременно от различни източници развалят зрението.

Обяснението защо: защото очите се нагаждат към даден светлинен източник. Зениците регулират големината си и окото свиква. Това със силната и слабата светлина за мен е мит, защото по тая логика през нощта като си в планината, очите се нагаждат спрямо малкото светлина и започваш да виждаш повече в тъмното, а следвайки основната логика - трябва през нощта като гледаш да ти се прецаква много зрението.

С две думи - не е никакъв проблем според мен, но гледай зад монитора или край монитора ти да няма никакви други светлинни източници. Да няма нищо, което да разваля фокуса на очите ти към основната светлина от монитора.

Това, което лично мен ме тормози за подземните помещения е, че ми става едно клаустрофобично и ме товари психически.

Поздрави!

Недей прави тая глупост. преди време работих в подобно помещение, имаше само едно малко прозорче на нивото на тротоара. Изгниха ми кокалите - много зле се отразява продължително седене в помещения под земята на мускули, стави и после няма минаване. За осветлението нямам идея, но това е доста депресиращо само като мисъл дори, да няма дневна светлина. Вземи си една гарсониера някъде и пей сърце - същите пари ще излезе.

здравей,работил съм доста така,това е много дълга и спорна тема,а аз не си падам много по писането.ако искаш обади се,може би ще съм ти полезен-scaype-valeri.mcd

• Like
Реакции: Sky

на това се казва мазe :D то не е за живеене или работене :)

Недей прави тая глупост. преди време работих в подобно помещение, имаше само едно малко прозорче на нивото на тротоара. Изгниха ми кокалите - много зле се отразява продължително седене в помещения под земята на мускули, стави и после няма минаване. За осветлението нямам идея, но това е доста депресиращо само като мисъл дори, да няма дневна светлина. Вземи си една гарсониера някъде и пей сърце - същите пари ще излезе.

Щях да кажа точно същото нещо и аз, изцяло подкрепям мнението ти, виждал съм много такива офиси дори и на големи фирми, които се помещават в апартаменти в крайни квартали.

Благодаря на всички. Мисля, че ще ви послушам и няма да си взимам нищо под земята. Иначе не е мазе, а си е офис/магазин, само че под земята. :)

Горе