Добре ли е PR4?

kostianev

Member
Здравейте,

имам няколко сайта и съм достигнал до PR4 , това добре ли е?

От: Добре ли е PR4?

не е зле, браво

Последно редактирано:

Какви са критериите за PR? В смисъл какви са плюсовете, когато е 4-ка?

По принцип един стандартен сайт на няколко месеца до година е номрално да има PR3. PR4 е по-голям сайт, а PR5 е вече наистина голям сайт. Тези над PR5 обикновенно трудно се постигат, но някои наши големи сайтове вложиха достатъчно пари за да го постигнат.
Под голям имам предвид голям в очите на Google. Иначе съм виждал сайтове с малко над 1000 уникални на ден с PR5 и сайтове с 7000-10000, че и повече с PR3. Ето защо смятам този ранг за безсмислен и мисля, че е време Google да преосмислят методите за класиране на страниците в търсачката си.

Защо да го преосмислят, като и сега не се класират по ранка, той е само за зарибявка - нещо като нямаща значение оценка на Google за сайта.

Не знам кой ви заблуждава, но рангът има водеща роля при класирането, но не и единствена.

имаше някога да го просдледим 2005 бих се съгласил че тулбар пр е важен показва брои на линкове с джус периода на масовото линкване откъдето можеш стига да има пеиджранк => 2006 петицата стана на 4 ка няма промени в ранкинга извън обичайиното => 2007 вече не е важен мое наблюдение на първа страница тулбар 4 3 2, а петиците на на 50 позиция интересното е че същите петици се ранкват номер едно в яхо демек е много важен за яхо (или казано професионално факторите които влияят за покачаване на пеидж ранк в гугъл са основни фактори за оптимизация в яхо за този период => 2008 наказаните с тулбар пр 0 саитве почти не променят позициите си в търсачките...

всичко над 3 е добре - е колкото повече толкова по-добре но 4 не е зле браво

Благодаря на всички за изчерпателните отговори. Горе-доло схванах, но честно казано и аз незнам как съм постигнал PR 4 , при положение, че не съм го има за цел..

PR4 на нов сайт се хваща отраз при разпространена cms (в случая Joomla) или wordpress блог (Google си ги обича) при положение, че е създаден сайтмап в GWT и са вкарани rss-фийдовете.

Проблемите идват после. Основният е, когато в търсене на по-добра оптимизация си спечелиш филтър, било поради покупко-продажба на линкове (топене), било поради прекалено бързо натрупване.

Накратко, Google дава лесно PR4 на нови сайтове, по-трудно нараства или се задържа.

Имах случай на нов блог в блогспот, който нямаше никакви силни линкове (само от БГ директориите) и получи на първия ъпдейт ПР5, задържа го и на втория, обаче всяко чудо си има край - сега си е на нормалното 3 :)

Горе