Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

Sky

Well-Known Member
Покрай мойта си работа от време на време поемам и друга. Но днес за пореден път бях потресен.
Толкова объркан, неподреден, ненужен, неработещ код не бях виждал досега.
И при това, че сайта бил излязъл 1200 лева :shock:
Само вижте снимката
ePOyruWB.png

Изпращане на заявката??? Ама сериозно?
Да не говорим, че като се опитах да добавя малко стил на инпутите във формата трябваше да променя 15 класа в CSS-а .
И навсякъде има проверка дали името на потребителя съвпада с админското и ако решиш да добавиш нов админ трябва да променяш кода на 1000 места.
Търсачката не работи изобщо или пък ще дублира един резултат 1000 пъти и ще ти забие браузъра, абе трагедия.
Писах и на собственика при добро желание да сподели кой е програмиста
 
От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

Е ти не си ли виждал сайт направен от индиец за $15? Не за главата да се хванеш а незнам какво :D

П.С.

Снимката не се зарежда
 
Принципно програмист и дизайнер не е едно и също. Тия, които стават за добри дизайнери, не стават за добри програмисти и обратно. В различни полукълба на мозъка са съответните способности.
 
От: От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

Е ти не си ли виждал сайт направен от индиец за $15? Не за главата да се хванеш а незнам какво :D

П.С.

Снимката не се зарежда
Сайта е правен от потребители на форума не индийци
 
От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

Без значение от кого е правен. Прават се, правили са се, и ще продължават да се прават кофти сайтове къде от неопитност къде от нещо друго просто ги има какво толкоз чудно има.
 
От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

@uphero, не е коректно това което правиш и ще ти обясня защо.

Всеки е почнал от някъде и с времето се усъвършенства в това което прави и работи. Докато мине през всички етапи, така, че да стигне до наистина добро ниво на програмиране и да се придържа към добрите практики се сещаш, че прави сума глупости и отделно, понеже трябва и да се яде е работил по странични проекти за да изкара някой лев.

Ако трябва да съм честен съм виждал куп глупаво написан код и дори на моменти съм се чудил, този човек дали е бил наясно какво точно трябва да се постигне, ни в край на сметка, никога не съм си позволил да ги оплювам публично... просто защото не е коректно и някак е смешно да е от човек, който едва ли има опита и практиката на професионалист. Може много да си чел и да разбираш, но едва ли си на нивото на хората, които ежедневно това работят вече 10-15 години и естествено няма да ти е много гот, ако утре подобен човек влезе и почне да създава теми, показвайки твоят код и абсурдите, които си правил, а повярвай ми, едва ли си перфектен и спазваш всички добри практики при програмирането.

Относно въпроса с това, колко е взело момчето за тая работа, също не мисля, че е коректно да се обсъжда, просто защото всеки сам си цени труда колко му струва. На теб тази работа може да ти струва 100 лв., но явно момчето си е казало цената от 1200 лв.

Както се казва, не е виновен тоя който яде баницата, а този който му я дава.

Предполагам човека, който е поръчал въпросният сайт не е разполагал с малко повече пари да наеме професионална фирма на която да държи сметка, затова и е прибегнал до услугите на човек от форума.

Виждам, че не си лошо момче и някой неща не ги правиш с лоша умисъл, но ако ми позволиш, ще ти дам един много полезен съвет, който ще ти отвори много вратички и ще ти спести много главоболия - бъди по-сдържан в всяко едно отношение. Нищо полезно няма да извлечеш от скандали и оплювания, а и не се знае след време на чия врата ще почукаш.

П.С > Между другото, ако видиш код-а ми на някой мои сайтове ще се хванеш за главата... има неща, които съм бързал да ги направя и съм ги писал с гъза си, но вървят добре и си ги разбирам, така, че слабо ме интересуват добрите практики, когато говорим за пестене на време.
 
От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

@Virosss в 99% от нещата който написа си адски прав.С едно изключение. Аз също когато пиша код за лични нужди по мой си проекти когато бързам да закърпя дупка някаде намазвам там колко да вървят нещата и забравям за случая. НО знам че само аз ще го чета кода и когато му дойде време да се добавя нещо ново и т.н знам че аз мога да се оправя в моята си каша. Съвсем друго е когато правиш нещо за клиент защото трябва да го направиш така едно че да работи същевременно да е лесно за четене от други програмисти и гъфкаво за да може друг програмист като тръгне да добавя нещо да не се налага да преработва всичко за да може да добави новия компонент.Както ти каза това всичко идва с времето и практика.
 
От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

Когато се говори за програмиране се има предвид код, а не разни снимки на някаква си форма.
Другият път като решиш да се правиш на Про измисли друг начин, защото това, което правиш в момента е смешно.
 
От: Добрите "програмисти" какви уникални сайтове правят

найстина е много смешно...програмиране и тази форма отпред , на която просто name value-to е написано по такъв начин няма нищо общо с некадърно програмиране... ние виждаме нещо , но кода отзад не . ... така че хората не ги съди веднага :)
 

Горе