От: Документи за рег. на автомобил?
Не помня вече какво беше за шофьорската, но пак имаше хамалогия и никой не ти казва какво, що, но ти трябва да си знаеш!
Доста повече са документите за рег. на МПС. Днес минах от там и като изключим, че всеки служител ти е сърдит и ти се сопка всичко мина добре. Пиша сега защото пак ще забравя след време, а и ако помогна на някой още по-добре. Та ето и как се процедира в кат Пловдив. Колата е нов внос от Швейцария.
Документи който трябваше да имам:
1. ЧМР на автовоза
2. Митнически документ за платено мито и ДДС.
3. Декларация от продавача
4. Гражданска
5. Договор за покупко-продажба м/у мен и салона + фактура.
6. Договор за покупко-продажба м/у фирмата вносител и салона от която я взимам + фактура (незнам дали е задължително, но ми го дадоха).
7. Декларация, че колата няма номера.
8. Стария талон от Швейцария.
9. Декларация, че еди кой си е закупил и внесъл в БГ колата.
10. Еко такса. (тук са 3 документа удостоверение и фактура)
11. Копия на фактурите, договорите и стария талон.
12. Аптечка, пожарогасител, жилетка, триъгълник.
След това се редиш на опашка за да ти дадат декларация (в моя случай, че искам да регистрирам кола нов внос без номера).
С тази декларация се влиза в двора на кат, минава се нещо като преглед и ти отбелязват дали информацията в декларацията отговаря на действителността.
След това си паркираш колата и чакаш да те извикат. Даваш им документите по-горе и те пращат в банката за да си платиш талона и номерата. След това чакаш пак да те извикат и с/у квитанциите от банката ти дават 2та талона и стикер за минат преглед. С лед това заобикаляш халето и от гише 9 ти дърпат големия талон от ръцете и ти казват да чакаш от вън. Като блоговоли "бай Иван" те вика да ти сложи номерата и като е готов, трябва на секундата да изчезнеш без значение дали веднага след теб ще извика следващия или ще си запали цигара.
Цялото приключение в кат ми струваше 415 лв.