Домейн или субдомейн

miraco

Member
В момента разработвам 7 сайта за имоти но не за България, за 7 страни ще са. Сайтовете визуално ще са еднакви, разликата ще е само в градове/райони, ще бъдат на англииски, испански и немски...как е най добре за всяка страна да търся и закупя домейн или един основен домейн и за всяка страна да бъде със субдомейн. Интересувам се кой е добрият вариант от гледна точка на CEО, Гугъл, индексация в нета и ....

От: Домейн или субдомейн

Ами според мене нямам никакъв смисълда да купваш нови и нови домейни за всеки език страна и тн.Според мен ще е много по-добре да позлваш субдомейни.Това е само мое менние,но както си решиш :)
Поздрави!

ако имаш ресурс и време за разработка и подръжка всичко на отделен локален домейн предимството че всеки домейн може да се налинква самостоятелно и освен това с кросликване да стане като малък нетурък... недостаъка е е че работата е в пъти повече

Определено е по-добре да са отделни домейни. Ако ги сложиш и на различни IP-та става чудесно направо.

Последно редактирано:
От: Re: Домейн или субдомейн

Не знам доколко тежест придава домейна, но мисля че пред Г излглеждаш по сериозен ако си взел гео домейн.
Примерно имаш домейн imoti.com откъдето се избира локацията и след избор пренасочва към imoti.co.uk, imoti.de, imoti.es, imoti.bg и т.н.
Би трябвало домейна imoti.co.uk да излиза на по предни позиции от imoti.com в серпа ако всичко друго им е еднакво. Разбира се не е това най важното за серпа.
А тези домейни не виждам какво им пречи да сочат към един и същи скрипт с филтър за определената държава и съответната езикова настройка. В смисъл че работата не е в пъти повече.

не толкова работа по сайта колко по линк билдинга :) и не толкова тежест на домейна колкото че чисто теоритично може да вкараш всеки домейн поотделно в локалната версия на дмоз например докато като доста по трудно биха минали веднъж главния домейн и после и събдомейните да ги аксептнат в локалните версии :)

Горе