Доставчик на компютърни компоненти

enerdjy

New Member
Здравейте, бих искал да започна някво бизнесче свързано с компютърни конфигурации и компоненти нови или втора употреба, но изпитвам затруднения относно намиране на доставчик на дилърски цени.Всички големи вносители при, които получих дилърски акаунт (имам фирма) дават някаква минимална отстъпка от цените на компонентите и дори понякога по-високи от разни сайтове, които продават компютърни компоненти.
 
Да, точно това е идеята.Следя търгове в ebay от Англия и Германия, но изпадат рядко оферти.Ще се разровя в чуждестранните сайтове дали ще изпадне нещо.
 
Да, нужно е дебнене. Ако видиш какво е по сайтовете, в които трябва да се дебнат лицензи, сървъри. И там е намиране на най-изгодната оферта, за да може към крайния клиент да даде добра цена и да си на добра печалба. В същото време дори не се замисляш да правиш компромис към качеството, което натежава на задачата. :)

Но знам, че по сервизите, в които ходя за компютрите си имат някакъв набор от сайтове, които следят за компоненти. Някога чакат, някога взимат направо, защото знаят, че ще са им нужни, друг път мислят конфигурацията и започват или купуват правят конфигурацията и я пускат за продажба. Честно казано е трудоемко, но за сметка на това се правят добри машини с добра печалба.

Не знам как смогват, защото динамиката е голяма. Знам аз как го правя за нещо, което ми е нужно, но в по-голям обем сигурно е доста по-тежко. :)
 
Най-големия вносител и най-добри цени е most.
А тези на който цените са по-евтини или са вносители или имат последни бройки и чистят.
То май идеята е и за по-нови компоненти, не да чистят старо. Ако нещо има в тази насока, ще е супер. ;)
 
Много ми е интересно как например ако разгледате сайта xtreme.bg предлагат компютърни компоненти на цени може би най-ниски за България според моето проучване на доста компоненти.Въпроса е от къде внасят компонентите
 
Много ми е интересно как например ако разгледате сайта xtreme.bg предлагат компютърни компоненти на цени може би най-ниски за България според моето проучване на доста компоненти.Въпроса е от къде внасят компонентите
Искат да навлязът на пазара, като пускат лаптопи през 5лв. печалба.
Примерно този - Lenovo IdeaPad Slim 3 82XB008QBM
В сайта им е 636лв. а в моста го взимам на 630лв.
 
Бих ви препоръчал да отидете на международни платформи като Alibaba или Globy.
там можете да намерите доставчици, които ще предложат добри цени.
 

enerdjy имам GSM PC магазин и сервиз и този бизнес с компонентите и готовите конфигурации си е...​

Жар - дават ми някакви стотинки намаления
стантек - пускат голями клиентски цени и после уж ти намалят
солитрон - май и те тая схема практикуват

Ще изчета отговорите на хората в темата че ми е интересно.
 
В моста предполагам, че ще са най-добри отстъпките, но вече два мейла им пиша и не отговарят за дилърски акаунт.Също така Asbis са интересен дистрибутор но за момента и там нямам отговор.
 
Препоръчвам ти с колкото се може повече да установиш контакт/договореност и ще купуваш според случая и кой колко ТО ти дава за тези артикули.
Нещо що като темата за диверсификация на газа и петрола която се дъвчи от лешперите на държавна служба и хрантутниците от селското събрание в центъра на голвмото село - софето :)
 
Не знам какви проценти искаш, като в тази сфера това са процентите, също така ти си никой, ще докарваш 1-2м на месец в продажба сигурно? Тогава може да договориш цени и то няма да е през имейла или телефона, всеки дистрибутор и вносител, взема от едно и също място и процентите са супер мижави. Добри проценти, получават само ако заскладяваш в големи количества, другото е илюзия.

Виж тези: vali.bg , asbis.bg, also.com, dekada.com, polycomp.bg

Поздрави.
 

Горе