Дублирано съдържание + забавено индексиране?

Frik

Active Member
Здравейте!

Имам следния въпрос: Ако един сайт публикува уникално съдържание, но ботовете на Г. минават на седмицата един път и самото индексиране на съдържанието се забавя, какво се случва ако някой копира съдържанието в блог който ежедневно се индексира от Г.

Кой обира тежестта на уникалното съдържание?

за това е хубаво да се постараеш да ти се индексира уникалното съдържание бързо, и да вземеш някои мерки за да не те крадат през RSS фийда - поне да го орежеш за да не е цял

теоритично някои може да го обере преди теб ако ти е много нов сайта.... затова се прилага следната техника

изключваш си пингъра за да не те налазят ведна скреипърите които те дебнат /не е задължително но е препоръчително - но нататък е по-важно /.... пишеш статията, и веднага я събмитваш в няколко социални мрежи като по-възможност позлваш различни заглавия от оригиналното заглави за социалните мрежи, за да не си канабализираш ранкинга по заглавие.... и тогава пингваш / включваш пингъра... след събмита в социални мрежи с линк към теб бота почти веднага ще доиде и вече ще е късно за скреипърите :)

пп като поостарее сайта след пинг веднага ще идва бот така че си нп но пак събмита на статия по мрежи с цел диип линкове си е +

Пускай статиите в туитър и подобни - естествено не със същото заглавие и копнато описание. микроблоговете се индексират мн бързо, дори съвсем нов сайт можеш да индексираш за няколко часа през туитър

От: Дублирано съдържание + забавено индексиране?

А когато се превеждат статии от сайтове на английски и се публикуват на български, това води ли се за дублирано съдържание?

Аз имам съмнения че ако са ауто-транслейтнати през транслатора на Г, може да се сметнат за дублирано съдържание.
Това са само предположения, нямам наблюдения. Просто ако аз бях Г бих го сметнал за дублирано.

Бих те посъветвал да правиш обратното, от БГ да превеждаш на ЕН. Българските сайтове не изкарват много пари. Просто не си струва усилията.

Re: От: Дублирано съдържание + забавено индексиране?

А когато се превеждат статии от сайтове на английски и се публикуват на български, това води ли се за дублирано съдържание?

не

Аз имам съмнения че ако са ауто-транслейтнати през транслатора на Г, може да се сметнат за дублирано съдържание.

не е дублирано съдържание ама не става за четене

Бих те посъветвал да правиш обратното, от БГ да превеждаш на ЕН. Българските сайтове не изкарват много пари. Просто не си струва усилията.

абсолютно съм съгласен

Аз имам съмнения че ако...

Не е дублирано съдържание ама...

Само, че мен ми трябват статии за фирмен сайт, които задължително трябва да го докарам до топ 3 на търсенията в гоогле по ключова дума... т.е. не ми трябва съдържание на английски... :(

Кажи ключовата дума, ако не е тайна и ще ти кажат хората имаш ли шанс скоро да го направиш та да се подготвиш морално и психически.

Кажи ключовата дума, ако не е тайна и ще ти кажат хората имаш ли шанс скоро да го направиш та да се подготвиш морално и психически.

Извинявам се, мислих че съм споменал някъде... Не, не е тайна! Kлючовата дума е Озеленяване.

edit: Имам ли шанс? :)

Последно редактирано:

Ако до половин година хванеш първа страница трябва да почерпиш, а за 1-3 място мисля че може да мислиш чак догодина по това време но само ако си хвърлил доста труд и поне мако пари

Ако до половин година хванеш първа страница трябва да почерпиш, а за 1-3 място мисля че може да мислиш чак догодина по това време но само ако си хвърлил доста труд и поне мако пари

Защо мислиш така и как стигна до този извод? Кажи ми за да се ръководя по нещо?

Напиши в Гугле - Озеленяване - само че изключи УЕБ историята защото иначе много бързо ще почнеш да се виждаш на първо място.
Виж кои са сайтовете на първа страница - вземи някой тул за проверка на състоянието на сайтове и почни да ги разглеждаш и да си записваш за всеки сайт по отделно например - какъв ПР има, колко страници има и колко са правилно индексирани от тях, на колко е години сайта, данните от Алексата, колко линка имат към тях и тн.
След това ги сравни с твойте и ще придобиеш приблизителна представа с колоко те водят. По мои преценки до 1 година няма да може да влезеш в тройката, а влизането на първа страница до 6 месеца го брой за успех.
Ще се радвам да ме опровергаеш.

"Малко" зор ще видиш на пръв поглед, че ме мързи да гледам какво е дережето на първите сайтове. Вземи домейн, който съдържа "Озеленяване" като за начало. Домейна може да има малко влияние, но все пак не е за пренебрегване. Бухай 100% уникално съдържание и купи линкове от големи сайтове и по може да имаш шанс. :)

Стига бе хора, вие ме отказахте направо? Толкова ли е зле положението? В adwords за намиране на ключови думи ми показва че конкуренцията е слаба до средна за ключова дума Озеленяване?

Стига бе хора, вие ме отказахте направо? Толкова ли е зле положението? В adwords за намиране на ключови думи ми показва че конкуренцията е слаба до средна за ключова дума Озеленяване?

Това е конкуренция при рекламодателите, т.е. тези които плащат на google за да им се показва рекламата на сайта в други сайтове или на страници с резултати от google, свързани с тази ключова дума.

Btw, може да си докараш посетители и с google adwords, ако ти се плаща, разбира се :)

От: От: Дублирано съдържание + забавено индексиране?

Това е конкуренция при рекламодателите, т.е. тези които плащат на google за да им се показва рекламата на сайта в други сайтове или на страници с резултати от google, свързани с тази ключова дума.

А как да разбера колко е "силна" действителната конкуренция? :(

За озеленяване до колкото го разбирам пише 29ст на клик за да те изкарва на 1 позиция в платеното търсене, което означава че няма да е лесно да пробиеш
За дума по която пише че иска 10ст на клик ми трябваха 5 месеца да изляза на първо място (два от които загубени в лутане) и ако това ще ти подейства ободряващо направих го за 5 месеца с нов сайт с ПР1, като прескочих няколко сайта с ПР3 на по няколко години

...направих го за 5 месеца с нов сайт с ПР1, като прескочих няколко сайта с ПР3 на по няколко години

Малко съвети относно това как и аз да го направя? :(

Няма универсална рецепта - от един месец се боря за друга ключова дума на същия сайт който вече е с ПРЗ на една година и от 44 място не помръдва
Новата ключова дума ми е по тематиката просто до сега не бях се борил за нея и е съпоставима с твоята поне по парите които иска Г. за платенота 29ст
Вчера заради нея правих анализ на първите 10 сайта и установих че с изключение на първият всички останали ги бия или съм наравно по показателите които съм ти написал по горе и реално погледнато спокойно мога да кацна на първа страница но не би за сега.
Според мен най важното нещо е да добавяш редовно ново съдържание в сайта напоено с ключовата ти дума - като за начало трябва да може да пускаш поне по две статии седмично с големина от 200 до 400 знака, като се стремиш във всяко изречение да има думата озеленяване, след това пускай статията в няколко социалки и след няколко дена пак същата процедура. Ако издържиш на това темпо 3 месеца до нова година когато ще е следващият ПР ъпдейт ще хванеш поне ПР2 и ако не си още на първа страница много скоро ще бъдеш. Проблема е че трудно се издържа на това темпо - обикновено човек се изчерпва още около десетата статия и почва да пише глупусти. Също така през това време се опитай да си набавиш линкове от тематични сайтове.
Не знам каква система ще използваш, но много внимателно си подбери и си сложи Тайтъла и Дескрипшъните на сайта както и мета таговете на страниците въпреки че за тях твърдят че вече не са важни.

Горе