redrum
Well-Known Member
Не гледам тук някой да е писал за взрива в завода за обезвреждане на боеприпаси. За пореден път се случва брутална трагедия, която показва, че мантрата "държавата е лош стопанин" е глупост, защото алчният капиталист е още по-лош стопанин и на всичкото отгоре не носи никаква отговорност. Случката затвърджава мнението ми, че някои отрасли просто не трябва да се оставят в частни ръце, тъй като стремежа към печалба замъглява съзнанието на ръководителите им и се случват подобни случки.
Не ме разбирайте погрешно, аз разделям капитастите на два типа - добри (честни) и лоши (търсещи печалба на всяка цена). За съжаление, у нас, че и в целия свят, преобладават лошите. Тия които разчитат на спекулата и измамата, а понякога и на жертването на "жива сила", за да извлекат максимална печалба.
Не ме разбирайте погрешно, аз разделям капитастите на два типа - добри (честни) и лоши (търсещи печалба на всяка цена). За съжаление, у нас, че и в целия свят, преобладават лошите. Тия които разчитат на спекулата и измамата, а понякога и на жертването на "жива сила", за да извлекат максимална печалба.