ЕМАГ - Комисионна без продажба

Aleksandra 78

New Member
Знаете ли, че ЕМАГ взимат комисионна на върнат или отказан продукт, ако си търговец в платформата?
От септември стартирах продажба на дрехи и обувки в платформата. До сега са ми взели около 3000 лева комисионна без да съм продал продуктите. Не уведомяват и не казват , не отговарят. В договора е един лабиринт. Чудно е, че други търговци не се оплакват.Фактурите, които издават са с общи суми без конкретно споменат продукт по име и цена.След месеци питане за парите, които се губят те отговориха казаното в началото. До днес отговорниците за моя акаунт,които след първите 2 месеца станаха неткриваеми по телефон,твърдяха, че взимат само 23% и напред комисионна за следващия продаден продукт, което може да се преживее.Sameday са тяхна дъщерна куриерска фирма и с най-голямата си наглост ЕМАГ отчитат заплатеното от клиента 5,99лв. като приход и ми взимат комисионна върху тях.Смятам с адвокат да предприема съдебни действия срещу ЕМАГ и да сигнализирам КЗК,КЗП...Друг начин не виждам, защото те са се самозабравили и са изпуснати от контрол.Пиша тук , за да дам гласност, за безобразията на една монополна компания оставена да вършее, както си знае.Няма да се учудя , ако ми затворят акаунта.

Прикачени файлове

• Screenshot_20250221_112911_Chrome.jpg
    Screenshot_20250221_112911_Chrome.jpg
    23.3 KB · Преглеждания: 41
  • Screenshot_20250227_163547_Chrome.jpg
    Screenshot_20250227_163547_Chrome.jpg
    198.3 KB · Преглеждания: 31
Последно редактирано:
Здравей, принципно това е метод, но не е логично да бъде за маркетплейс на стока, парви се при рент платформи. Примерно в airbnb, ако клиент е поръчал и ти си отказал или анулирал, airbnb взема такса за това, но за маркетплейс платформи не е присъщо за това действие, един вид нарушаваш здравето на платформата, договора на emag е доста лабиринтен и сложен, така е направен, че да си губещ винаги.

Поздрави.

Здрасти. Аз нямам отказана поръчка от моя страна. Предимно от румънската платформа не си взимат пратките, отказват или ги връщат.Първата ми поръчка беше до Румъния тениска Just Cavalli за 140 лв. Румънския Sameday я достави,а после от еMag.ro ми пишат да отменя поръчката и да дам парите обратно:)))Доста смешно нали? Първо им казах ,че тракинга ми показва ,че е доставена и второ парите не са в мен ,че аз да ги връщам.Трето не моя работа да отменям доставена поръчка и директно им писах да не ме занимават с глупости. Те се обидили явно. Няколко дни продължи тази сага и накрая от Sameday ми дадоха обезщетение 53лв, а румънците ми написали 2 инцидента за това и ми свалили рейтинга от 5 на 2.3.Питам след това в ЕМАГ.БГ как ми показва,че тениската е доставена и едновременно е изгубена, а за това ,че те са се изложили ми свалят звездите?!?За сега нямам смислено обяснение.

Търсете директни реклами, а не разни булшити. Все пак другите са посредници между вас и тях. Харесайте си един красив, Български сайт и му предложете условия. :)

Това е за румънската платформа. Тук и в Унгария е добър. Това не им пречи и от трите платформи да ми взимат колкото те си искат. Излиза, че те са ми партньори 50 на 50 без да съм знаел.Лошото е че няма комуникация с тях,дори телефон нямат,а тези ,които са на съобщения те изглежда изобщо не са обучени и не разбират. Тактиката на ЕМАГ е да те изморят физически и психически, и да вдигнеш ръце.Аз така мисля, защото от септември съм започнал да се разправям с тях ежедневно.Най-малко 200 съобщения пратени и няколко emaila.На имейлите отговарят с бланкови отговори след 2-3 седмици, както и на повечето съобщения. В договора пишат ,че за всеки проблем щели да отговорят в разумен срок. Демек, когато си искат. И тук се питам кой проспа така този процес, че частна компания да не спазва срок за връщане на отговор,докато всички институции имат законов срок за това?!?

Прикачени файлове

• 20250228_013920.jpg
    20250228_013920.jpg
    65.5 KB · Преглеждания: 11
  • 20250228_013948.jpg
    20250228_013948.jpg
    57.1 KB · Преглеждания: 12
  • 20250228_014028.jpg
    20250228_014028.jpg
    73.5 KB · Преглеждания: 12

Горе