ЕС иска да удвои електронната търговия от 2015г.

Welder

Active Member
Европейският съюз започва инициатива за насърчаване на онлайн пазаруването, надявайки се да удвои електронната търговия от 2015 г.

Електронната търговия представлява само 3,4% на продажбите на дребно в 27-членния блок, показват данните на Европейската комисия.

В сравнение интернет създава 20% от икономическия растеж и 25% от работните места в някои от страните от Г-8 в последните пет години, сочи още статистиката.

"В трудните обстоятелства, пред които е изправена Европа ние трябва да се възползваме от всеки източник на дейност и нови работни места", обясни еврокомисарят за вътрешния пазар Мишел Барние.

Комисията заяви, че ще премахне някои бариери пред развитието на трансграничното онлайн пазаруване в Европа. /АФП

БГНЕС

ЕС иска, ЯК не дава.

От: ЕС иска да удвои електронната търговия от 2015г.

Мда, дано плановете им се осъществят. Това по една или друга причина ще увеличи и рекламата в интернет пространството. Мисля, че пусхах тема по този въпрос, но там ставаше дума за растежа през 2011 г. в сравнение с предходната и 2010 г. И в двете теми се говори за силен ръст, като явно са сложили 2015 г., като крайна цел този ръст да стигне двойни нива.

Ние като част от това само може да се молим да се случат така нещата, а защо не и по-рано. Все пак нищо не пречи в това. И винаги съм се чудел дали процеса не е леко двустранен. Всичко става (и най-вече развитието на някой отрасъл) с пари, нали? Но те не идват, ако инвеститорите (в случая - рекламодателите) не видят и усетят потенциал в това. Та ако се наливат пари, няма ли растежа да се осъществи бързо. Това е едната страна на нешщата. Другата е в обратния ред - привличане на пари чрез показване на потенциял. Демек интернет рекламата и търговията като цяло да се наложи, за да може да привлече както рекламодатели така и инвеститори. И като трета се сещам само за един вариант - успеоредн в малки порции и двете да се случват. ;)

Всеки да прави по 5 онлайн магазина,1 за него и 4 за клиенти..бързоо :D После трябва само някой да почне да купува от тях :D

Даже и според анализаторите на инвестор.бг - 20% ръст на интернет рекламата у нас през 2012 г.

Силно се надявам и те да са прави, както и всичко прогнозиращи го. Като едно от основните причини за растежа се споменава не само икономическата криза (изместване на фокуса на рекламодателите към интернет), но и нарастващите бързи темпове на мобилните устройства, което съм склонен да вярвам. Направи ми и впечатление бройката от 3 515 789 бг потребители (44% от населението на България) за 2011 г. Като се очаква тази цифра ще расте най-вече заради по-улеснения достъп до интернет.

Силно се надявам и те да са прави, както и всичко прогнозиращи го. Като едно от основните причини за растежа се споменава не само икономическата криза

Хубава новина е това и всички се надяваме да се реализират тези прогнози. В крайна сметка мисля, че в дългосрочен план кризата ще се окаже едно от най-хубавите неща, които са се случвали на онлайн търговията.

Горе