Евро в Паунди как е най добре да се смени

mantaman

Well-Known Member
Кой е най безболезненият начин 50к евро от сметка в Уникредит да кацнат в паунди в УК сметка (Натуест ако има значение)
Единият начин е да се преведат в евро и в УК да се сменят но ми се струва доста дървен курса ЕУ-Паунди в УК
Другият вариант е да се обменят още в Уникредит и да се изпратят за УК но ми се вижда че им е кофти курса
Трети вариант да намеря друга БГ банка с по читав курс и там да се прави сяната и после да се изпратят за УК

Ако знаете в коя банка е най читав курса или има и други варианти казвайте

От: Евро в Паунди как е най добре да се смени

Бих договорил с дилърите по-добър крос курс, заради по-голямата сума и след това по SWIFT-а.

С тия 50к няма да си по стандартния курс- трябва да се договориш с дилърите. Другият вариант е Тавекс - happyslacker беше обяснявал. После направо пращаш в сметката в УК.

П.С. Тия Нетуест искат ли адрес в УК ?

След разговори с банката дадоха значително по добър курс от обявеният - общо с около 2ст разлика - тоест купуват еврото със стотинка по евтино и ти продават паунда със стотинка по скъпо спрямо централният.
Всички банки в УК задължително искат доказателство за адрес въпроса е какво приемат за доказателство.

Звъни един телефон в ИП ДелтаСток, имам приятел там обеменя по-най добрите курсове. Питаш ги какви са условия по превалутиране, спомням си последно моя човек превалутира доста голям сума, малко по-малка от твоята, сперда беше (разликата курс купува продава) около 25 или 30 пипса демек 1/3 от стинката(забравих с коя банка бяха, но бе голяма, а в партньорство и двете доста добри условия дават). Идеята обръщаш еврата в долари и от там долари в паунди и дърпаш, но не съм сигурен дали ще можеш направиш тази транзакция за един ден и какви са им лимитете, понеже той си обръщаше редевоно доларите в левове. Питай ги нещо цената за крос-а колко ще е. А и да не забравя, трябва си отовориш при тях сметка иначе номера не става

Последно редактирано:

Как ще обърнеш евро в долари чрез българска банка или брокер? На колкото и места да съм питал все искат да мина първо през лев.

Говори с някой от мениджерите на ПИБ и виж дали може или не може.

Както писах и в предишният пост съвршихме работа с ПИБ добре че не се замотахме, защото както паунда скочи вече от курсовата разлика щяха да са заминали няколко хилки

Горе