за 2 комплекта ксенон съм плащат мито и ддс със ТНТ и фактура,Tsanko каза:Аз де аз съм поръчвал дискове от Амазон преди около 3-4 години за около $100-$150 и нищо не ми искаха като пари. Отидох до нещо като поща на митницата и само си ги взех. Иначе съм чувал за хора от ebay, които пишат стоката като подарък без да обевяват цена, но незнам дали в този случаи от митницата няма да направят някаква тяхна оценка и да ми искат мито върху нея.
П.П. А как стоят нещата ако примерно ми пратят телефон от англия?
зависи,vetzkov каза:ам да питам от митницата ли ти се обаждат да си го вземеш щото мене уж ми обясниха че ще ми го донесът в местния пощенски клон? :?
НО НЕЗНАЯТ КОЛКО СТРУВА !!!Tsanko каза:Знаят Всичко минава на скенер, а ако се наложи го отварят. Примерно кашончето на тези дискове, които получих беше отваряно .
a обаждат ли ти се да отидеш?netsurfer каза:зависи,vetzkov каза:ам да питам от митницата ли ти се обаждат да си го вземеш щото мене уж ми обясниха че ще ми го донесът в местния пощенски клон? :?
за 1 ксенон са ми го носили вкъщи, за 2 трябваше да отида на митницата на пощата и за 5 лева ми го дават ...
зависи с какво е пратено??vetzkov каза:a обаждат ли ти се да отидеш?netsurfer каза:зависи,vetzkov каза:ам да питам от митницата ли ти се обаждат да си го вземеш щото мене уж ми обясниха че ще ми го донесът в местния пощенски клон? :?
за 1 ксенон са ми го носили вкъщи, за 2 трябваше да отида на митницата на пощата и за 5 лева ми го дават ...
ем то се води ФедЕкс Интернашънал Мейл Сървизnetsurfer каза:зависи с какво е пратено??vetzkov каза:a обаждат ли ти се да отидеш?netsurfer каза:зависи,vetzkov каза:ам да питам от митницата ли ти се обаждат да си го вземеш щото мене уж ми обясниха че ще ми го донесът в местния пощенски клон? :?
Ако е пратено с обикновената поща получаваш известие къде и кога да отидеш ...
от ЕС нищо не се плаща освен акциз ако има за тази стока ...Tony_G каза:А как стоят нещата ако вкараш стока от някоя страна, която е в Европейския съюз. ДДС ли мито ли какво се плаща?
демек ако си поръчваш алкохол или цигари :wink:netsurfer каза:от ЕС нищо не се плаща освен акциз ако има за тази стока ...Tony_G каза:А как стоят нещата ако вкараш стока от някоя страна, която е в Европейския съюз. ДДС ли мито ли какво се плаща?