От: Евтини разговори в роуминг извън ЕС
Да си отговоря сам, ако случайно на някой някой ден му потрябва. Взех си предплатена карта на one. за 199 денара (+толкова кредит в нея). Разговорите до БГ са 33 денара или 1.05 лв/мин. Което е 8-7 пъти по-евтино от колкото мтел ми предлагат в роуминг на карта с месечна такса в бизнес група. Отделно по всяко време мога да си пусна нет по картата и да ползвам voip. Поне където съм аз, на места нета по картата не е много читав и voip-то не е най-добрата алтернатива. Но както е в моя случай вече знам къде са слабите точки и просто не съм там когато трябва да го ползвам (за разговори към номера извън БГ). Нета по предплатена карта е много по-евтин отколкото в БГ: 100 MB за 24ч. за 19 денара (0.60 лв.), 1 GB за 1 седмица за 99 денара (3.14 лв.) или 1GB за 1 месец за 199 денара (6.32 лв.). Пакетите могат да се пускат и спират по всяко време. Предплатената карта е валидна 1 година и три месеца след последното зареждане на кредит. Така, че бг мобилните оператори да вземат да си коригират цените (от 5 до 10 лв. на мин.) в роуминг, щото са голяма набутвация и никога вече не бих ги ползвал.