Евтини Adwords keywords с объркани ключови думи.

lowriderzzz

Well-Known Member
Добре за по-опитните от вас това може би не е нещо ново, но на мен ми се стори хитър и полезен начин за набавяне на допълнителен таргетиран трафик евтино.

Ако има подобна тема, може да изтриете тази, ако не - то нека е потребно на някой.

Идеята е в това, че много хора в бързината правяг правописни грешки, когато пишат думите в Google. Та това се оказва добра възможност в доста ниши да се бидва евтино на тези ключови думи, които са объркани. Ако нишата е тясно насочена то по-вероятно е конкуренцията да не се е сетила за това, което ни дава преимущество до някаква стапен.

Но как да разберем точно кои и как са объркани думите?

Много е просто.

Нека да вземем за пример нишата weight loss и ключовата фраза: how to loose weight

Когато я въведем в Google Keywords Planner виждаме че под тази фраза има средно 22,200 търсения. А за допълнителните идеи пак има няколко хиляди търсения за всяка.

След това копираме ключовата дума и я поставяме в SEO keyword misspell tool като този.

Отмятаме всички отметки:

Skip letter
Double letters
Reverse letters
Skip spaces
Missed key
Inserted key

и в кутийката отдолу ни показва вариациите на сбърканите ключови думи.

Правим това за 5-те или 10-те или колкото и да са други популярни ключови думи и имаме вече голям набор от нови и евтини фрази по които да бидваме. Защо са евтини? Защото рядко се случва конкуренцията да бидва по неправилно изписани думи, но хората често грешат в бързината докато ги пишат.

Е това е. Не съм го пробвал лично все още, но реших да го споделя.

*инструмена за сбъркани ключови думи не работи много добре за кирилица. Ако някой намери някакъв еквивален за български ще е добре.

Поздрави.

От: Евтини Adwords keywords с объркани ключови думи.

Това е като навремето, когато се слагаше скрит текст, само за роботите. Ако почнат всички да го правят ще има много банани. Но пък първите може да спечелят добре.

Такива евтини номера трудно биха донесли каквито и да е дългосрочни ползи.

Идеятa е якa, но имa ли някaквa опaсност от нaкaзaния?

От: От: Евтини Adwords keywords с объркани ключови думи.

Идеятa е якa, но имa ли някaквa опaсност от нaкaзaния?

Чесно казано не знам, но не мисля, че има. Все пак би трябвало да може да си бидваш по каквито си сметнеш ключови думи.

Сега реших да пробвам един тест с реклама с такива думи.Добавих 200-тина думи към рекламната кампания, като почти всичките са объркани от линка по горе и за дума дето е грешно написана, без никакви рекламодатели и според adwords тула за проверка на думи, вади цена за клик от 0,15 цента, пичовете ми пускат следното съобщение

Под офертата за първа страница
Прогноза за офертата за първа страница:$ 5,25

Сега какво е вашето мнение да променям ли цената или да си я оставя ниска както съм си решил така или иначе това са грешни думи без никакви рекламодатели и тула показва съвсем различни цени...

също так
Качествен рейтинг варира от 3/10 до 6/10 с такъв рейтинг възможно ли е да одобрят рекламата ?

Горе