viking
Active Member
Поствам го тук, не е авторско, мярнах го във фейсбук.
https://elcabronblog.wordpress.com/2015/10/29/ебал-съм-й-майката-на-тая-държава/
https://elcabronblog.wordpress.com/2015/10/29/ебал-съм-й-майката-на-тая-държава/
Пълни глупости.Завърших университет и дойде денят X. Денят, който във всяка една нормална държава е стартът на един самостоятелен живот, ново начало, може би прилична работа. Но, не и в България. През годините вече бях установил, че няма абсолютно никакво значение какво си завършил, къде и с каква оценка. Няма значение, дори на 22 да имаш 10 годишен стаж. Няма значение колко умен, способен, мотивиран и отдаден си. Няма значение. Защото работата, която те чака е за максимум 600 евро. И това е при положение, че имаш чудовищен късмет. Всичко друго е за по 400 евро. Как се живее с 400 евро? Мишкарски. Как се прави семейство с 400 евро? Никак. Как можеш да си щастлив с 400 евро? Много трудно. Опитвали ли сте се да обясните на човек от белият свят как преживява някой с 400 евро?
Ядеш ли месо? Къпеш ли се с топла вода? Позволяваш ли си да излезеш на ресторант? Купуваш ли си дрехи? А като се разболееш какво правиш?
Да слуша Азис, Гери-Никол и Криско.
Да слуша новините, където няма нищо друго освен смърт, катастрофи, наводнения и Бойко.
Изповед на един лузър, така да го кажа по модерному. Който не става за нищо, бяга в чужбина. Да заминава да мие чинии там и да не занимава хората с глупостите си! С това мислене от това повече не може да направи, така или иначе!
Изповед на един лузър, така да го кажа по модерному. Който не става за нищо, бяга в чужбина. Да заминава да мие чинии там и да не занимава хората с глупостите си! С това мислене от това повече не може да направи, така или иначе!
Имам една приятелска двойка, която им казаха, че тук технологически не са ОК, за да им помогнат да имат деца. Хванаха си чукалата и сега са с две деца в Австралия, където и реално работят по покана на IT фирма и двамата. Това е оправдано. Ама да ми цивриш, че емигрираш заради Криско и Азис, значи си нещо много зле....може да прозвучи олигофренски, но предпочитам Криско от Джъстин Бивър.
Чакай сега , не всички дето са заминали в чужбина мият чинии. А и дори да мият чинии взимат по голяма заплата от ИТта в БГ.....
Голяма чат това правят. Хората са го казали отдавана - По-добре първи на село, отколкото последен в града! Ако ме разбираш...
Аз пък ги подкрепям и се оглеждам накъде да фана пътя, боля ма уя за тая тоалетна българия.
Рано или късно всички ще си фанем пътя, гаранция.
Що бе, аз не иждам бъдеще тук?Като бях на твоите години и аз си го мислих това, ама от днешна гледна точка, добре че не съм го направил.
Що бе, аз не иждам бъдеще тук?
Пък и времената няма да ги сравним. Боко още 10-на години ще ни тъпче, после друг ще се появи и никва светлина в тунела. На теб ти е добре, и аз не се оплаквам ама другите около нас, близките?
Чакай сега , не всички дето са заминали в чужбина мият чинии. А и дори да мият чинии взимат по голяма заплата от ИТта в БГ.....
Кажи къде дават по 2000 евро да мия чинии и отивам веднага. Имам приятел който започна да учи в Терелик и след 4-та година започна с 3000 лв. заплата, след 1 година вече взимаше 4000 лв. Та кажи ми къде го има това нещо с миенето на чинии.
Верно ли? Щото моят опит казва друго.В България не е най-гадното заплатите. Всмисъл и те са гадни , но точно защото повечето хора взимат малко пари са хипер изнервени и намусени - ей това е кофти , отношението на непознати.
В чужбина е някак си по-друго. Хората си имат пари и са по ведри....