Етикети с тагове. За или против?

Asen Popivanov

Active Member
Привет, знаещи съфорумци!Търсейки начини за оптимизация на сайта си се замислих за нещо, което до сега не съм ползвал в сайта си.А именно - етикети с тагове.Дали биха ми подобрили класирането по ключови думи?Възможно ли е да има обратен ефект, както срещам да се споделя на няколко места в нета? :confused:

От: Етикети с тагове. За или против?

Привет, знаещи съфорумци!Търсейки начини за оптимизация на сайта си се замислих за нещо, което до сега не съм ползвал в сайта си.А именно - етикети с тагове.Дали биха ми подобрили класирането по ключови думи?Възможно ли е да има обратен ефект, както срещам да се споделя на няколко места в нета? :confused:

Предполагам за Уордпрес става въпрос. Ето 3 полезни линка по въпроса. Дори да не ползваш тази система, пак ще добиеш представа за таговете.

The Right Way to Use Categories and Tags in WordPress to Boost SEO
Categories vs Tags – SEO Best Practices for Sorting your Content
Are You Setting Up WordPress For SEO Success?

От: От: Етикети с тагове. За или против?

Предполагам за Уордпрес става въпрос. Ето 3 полезни линка по въпроса. Дори да не ползваш тази система, пак ще добиеш представа за таговете.

The Right Way to Use Categories and Tags in WordPress to Boost SEO
Categories vs Tags – SEO Best Practices for Sorting your Content
Are You Setting Up WordPress For SEO Success?
Става въпрос не за блог , а за фирмен сайт ( 100uslugi . com )

Става въпрос не за блог , а за фирмен сайт ( 100uslugi . com )

Етикетите са ти последната грижа. Много работа има по он пейджа първо. Давам ти само 2 лоши примера:

title: Слънчеви бойлери - Петрич, Сандански, Сайт на Фирма Сто Услуги Петрич, ламиниран паркет, дограми, слънчеви бойлери Благоевград, щори, мдф врати Сандански, Благоевград, слънчеви колектори цени, ремонти услуги

keywords: слънчеви бойлери петрич, сандански, банско,благоевград, слънчеви бойлери цени, ламиниран паркет, дограми, врати мдф, щори, сенници, кресна, вик, електро услуги, сто услуги,боядисване, гипсокартон

Потърси във форума или нета за он пейджа първо. Това са ти основите. Както една къща трябва да има здрави и прави основи, така и един сайт. Ако нямаш много трафик, дори бих те посъветвал да смениш дизайна и домейна.

Етикети с тагове, тагове с етикети ... аз малко не разбрах за какво иде реч, а пък това, което се сещам, че имаш предвид не ми харесва - значи с една дума според мен си е лоша практика. Има си далеч по-читави неща да пребориш конкуренцията и да излезеш на първо място. Успех!

Таговете са толкова 2011та :)

Не се занимавай с такива остарели техники.
2011 с тагове правех по 40-50000 посещения на ден, но пандата ги удари :)

От: От: От: Етикети с тагове. За или против?

Етикетите са ти последната грижа. Много работа има по он пейджа първо. Давам ти само 2 лоши примера:

Потърси във форума или нета за он пейджа първо. Това са ти основите. Както една къща трябва да има здрави и прави основи, така и един сайт. Ако нямаш много трафик, дори бих те посъветвал да смениш дизайна и домейна.
Ще се радвам да доразвиеш идеята си.Защо да сменя домейна, при положение, че фирмата се казва сто услуги, мисля, че е лесен за запомняне и съответно би градил един вид бранд.Сподели виждането си, моля!Не претендирам да съм прав, а просто така мисля.По отношение на дизайна, мисля да го сменям, но за сега по скоро искам да подобря класирането по определени ключови фрази за нов район на дистрибуция.По ключови фрази за петрич и сандански се класира на първи позици, но искам да го вдигна и за други градове и в момента мисля повече в тази посока, отколкото за дизайна.Всяко мнение ми е ценно, тъй че благодаря ви! :)

От: От: От: От: Етикети с тагове. За или против?

Ще се радвам да доразвиеш идеята си.Защо да сменя домейна, при положение, че фирмата се казва сто услуги, мисля, че е лесен за запомняне и съответно би градил един вид бранд.Сподели виждането си, моля!Не претендирам да съм прав, а просто така мисля.По отношение на дизайна, мисля да го сменям, но за сега по скоро искам да подобря класирането по определени ключови фрази за нов район на дистрибуция.По ключови фрази за петрич и сандански се класира на първи позици, но искам да го вдигна и за други градове и в момента мисля повече в тази посока, отколкото за дизайна.Всяко мнение ми е ценно, тъй че благодаря ви! :)

Много са ти дълги title tag-овете:

We have found following title:

"Сто Услуги :врати мдф, дограма, щори, сенници,слънчеви бойлери,немски ламиниран паркет"
Length: 86 characters

Warning: The title is 86 characters long. The title should not exceed 80 characters.

За meta description ползваш ключови думи, което не е правилно:

We have found following description:

"Дограма благоевград, щори Петрич, врати Благоевград, слънчеви бойлери цени,Сандански"
Length: 84 characters

Мета описанието може да бъде нещо като: "Всичко за вашият дом - от мдф врати до слънчеви бойлери от 100 услуги. Качествени услуги на разумни цени."

Лично аз ключови думи не слагам повече от година.

Ти си сложил повече от необходимото:

We have found 10 keywords:

Врати Благоевград
дограма Петрич
соларни системи цена
блиндирани
слънчеви бойлери Благоевград

Сандански
Петрич
mdf врата
vrati
врати

Length: 249 characters

Това се води за keyword stuffing.

Ето интрументи за бърз он пейдж анализ на сайт:

http://www.woorank.com/
http://iwebchk.com/
http://www.seoworkers.com/tools/analyzer.html

Има и още неща, но това ми направи лошо впечатление още снощи.

Честно казано не смея да махам нищо, а по-скоро да добавям, защото се опасявам да не си проваля класирането, от което до сега съм доволен.На кратко идеята ми е да развия ключова фраза "врати благоевград" и "дограма благоевград" преди март (когато започва сезонът), другите ми ключови думи ме удовлетворяват напълно.
Благодаря за тулчетата! :) Вчера ползвах това за първи път www . ranks . nl Добър тул е, мисля.

Честно казано не смея да махам нищо, а по-скоро да добавям, защото се опасявам да не си проваля класирането, от което до сега съм доволен.На кратко идеята ми е да развия ключова фраза "врати благоевград" и "дограма благоевград" преди март (когато започва сезонът), другите ми ключови думи ме удовлетворяват напълно.
Благодаря за тулчетата! :) Вчера ползвах това за първи път www . ranks . nl Добър тул е, мисля.

И за 2те фрази не си в топ 30. Има голяма конкуренция от Адуордс и локални резултати. Платената реклама е направена некадърно от издателите, та там може да се пребориш. Но помисли за други фрази като цени, интериорни врати, гаражни врати и т.н. Там са ти купувачите. :)

И за 2те фрази не си в топ 30. Има голяма конкуренция от Адуордс и локални резултати. Платената реклама е направена некадърно от издателите, та там може да се пребориш. Но помисли за други фрази като цени, интериорни врати, гаражни врати и т.н. Там са ти купувачите. :)

"Врати мдф" ме класира добре, но ми иска и тези да развия, защото искам да "пробия" там.А както казах по "врати петрич" се задържах в топ класацията и не смея да махам нищо да си вкарам автогол...Не мисля, че е чак такава конкуренцията по тези които искам да развия, просто от едва един месец работя по тези фрази.Едва на 5-6 директории съм ги сложил да сочат към сайта ми.Надявам се поне да се кача до първа страница до старта на сезона... :)

Горе