От: Ето защо не бях на SEO конференцията
Аз лично съжалявам, че ня бях на конференцията, макар да имах желание да я гледам поне online.
Иначе от откъсите, които видях, с бая неща не мога да се съглася. Не е вярно, че SEO експертите в България са малко. Просто повечето са непопулярни, тъй като не продават SEO познанията си, а ги ползват изцяло за лични (и приятелски) проекти. В някои от случаите ми се струваше, че на елементарни въпроси поканените SEO специалисти сякаш не искаха да отговорят, но това си го обяснявам с това, че трябва да си пазят хляба. Аз лично се опитах да разбера какви са им наблюденията за значението на скоростта на връзка на конкретния бот със сървъра, където се хоства сайта (един май засегна тази тема), но без звук (тъп личен моментен технически проблем
) не можах да разбера нищо. За anchor-ите мисля, че не казаха нищо съществено (съдейки по въпросите след конференцията), а на мен и тази тема ми е интересна по простата причина, че съм бос в тази насока.
И тъй като пропуснах почти всичко, бих желал да се снабдя
напълно легално (вероятно срещу заплащане) с някакво видео копие на цялата конференция. Бих казал, че има SEO насоки, в които смятам, че съм много силен (казано напълно нескромно), но в други - нещата яко ми куцат. Ето защо такива като мен просто трябва да попиват чужд опит.