Ето, намерих какъв бизнес да купя. Може да направим предприемач оод и да го купим

От: Ето, намерих какъв бизнес да купя. Може да направим предприемач оод и да го купим

То така никкво инфо - само цена и толкова.

Тук си трябва се направи анализ на бизнес, трябват финансовите отчети за последни години, локация, основна дейност в коя сфера, конкурентни предимства, стойност на управата и персонала, степеннта на възприемане на клиентите, клиенстки предпочитания и т.н и т.н - като има ясна преценка да се види какви парични потоци носи в 5-10г напред и после да се дисконтират и чак тогава ще идем до стойностт някаква ама може да е доста под 400к евра :)

с забраната за пушене много бих се чудил... щото доста хора ще откажат да набият дебели пари за бутилка в заведение като трябва да излизат цифра пъти до входа ... аз предвиждам че тази есен зима ще е сезона на домашните партита

а и кризата е ударила не чалга заведенията има уискита по 50-70 лв

От: Ето, намерих какъв бизнес да купя. Може да направим предприемач оод и да го купим

За пръв път чувам за този сайт кпд... благодаря ти киви... вътре е пълно с много вицове :D
А по темата за нещо под наем тази сума ако я инвестираш в развиването на нещо ново не знам дали няма да има по-добър резултат... само че ще е по-твой вкус и ще наложиш твой стил...

Като се пуши по-малко се пие повече :)
Питайте всеки отказал цигарите и това ще ви каже

VERSAI rulezzz :)

с забраната за пушене много бих се чудил... щото доста хора ще откажат да набият дебели пари за бутилка в заведение като трябва да излизат цифра пъти до входа ... аз предвиждам че тази есен зима ще е сезона на домашните партита

а и кризата е ударила не чалга заведенията има уискита по 50-70 лв
Какво говориш, като бях в Търново дискотеките празни, няма кой да напсуваш. Никой не ходи заради забраната. Да им е честито и на този тип бизнес. След касовите апарати сега тотално ги сдухаха. Аз лично имам ходене на диско в събота (тази) и грам не ми е ясно какъв ще го крепя там. Ама честно, че не мога да си остана в нас да си пия, ще ходя да клеча на една маса и всичко около мен през 5 мин. да излизат навън да пушат. Голям купон.

Но заведението е добра идея, защото ще е нещо като клуб. А който е наркоманизиран пушач, ще се отдели нещо като навез или нещо подобно. Такова може да мине. Ако някой еврофон иска да ни спонсорира, нещо като кафе, в което се раждат интернет иновации, не е лоша инвестиция. Но тук идеята е на няма идеи. :)

То така никкво инфо - само цена и толкова.

Тук си трябва се направи анализ на бизнес, трябват финансовите отчети за последни години, локация, основна дейност в коя сфера, конкурентни предимства, стойност на управата и персонала, степеннта на възприемане на клиентите, клиенстки предпочитания и т.н и т.н - като има ясна преценка да се види какви парични потоци носи в 5-10г напред и после да се дисконтират и чак тогава ще идем до стойностт някаква ама може да е доста под 400к евра :)

Дано не се тремиж да станеш министър на финансите!
сложно се изразяваш сигурно и умно - какво е дисконтират ?

Е ти ко са прайш, че не разбираш? :rolleyes:
Като махнеш сички Евентуални разходи въз основа на дългосрочната бизнес стратегия, ти остава някаква сума чисто - Евентуално. Ей това е дисконтиране, капише?

Алкохолик кандидатства за членство в клуб на алкохолиците. Изпитва го комисия и му задава въпрос:
- Колега, кажете едно питие с ”Ш”.
- Шише ракия.
- Отлично, колега! Едно питие с ”Б”?
- Бутилка водка.
- Страхотно, колега! Едно питие с ”К”.
- Каса бира.
- Великолепно, колега и последен въпрос - едно питие с ”Е”.
След дълго мислене кандидатът отговаря:
- Евентуално още една каса бира!
:beer:

Браво Киви супер сладкарница може да си направиш

и да го развъртим малко, че сега нямам точно 800 бона ама неколко човека като се съберем и но проблемо 8)
Ето офертата:
http://www.kpd.bg/bg/offers/offer-5265.html

С кризата и забраната за пушене, тези оферти те първа ще ги има в изобилие. Направо им разказаха играта. Един път да имат заграждения, след това нови касови апарати и сега забрана. Убиха ги много лошо. :)

Има на къде още, нищо нека вдигат безработицата, явно им е ниска. :)

Всички почнаха да си продават дискотеките, знам за още такива случаи - от забраната на цигарите не вървят и ги дават на безценица. Чак почнах да се чудя дали нарочно не пуснаха този закон да ги накупят и после да върнат тютюнопушенето :)

Офертата е супер. За няма и 30 г. ще излезеш на плюс, ако дотогава не забранят и алкохола на обществени места :)

@далас - дисконтиране е привеждане на бъдещи парични потоци към сегашна стойност на парите, като се приложи определен дисконтиращ фактор или иначе казано алтернативна цена на капитала. Това е сложно пак затова и по-просто го казвам - това е обратното на олихвяване - знаеш кво е олихвяване примерно 5% на година в депозит за период от няколко години - вкарваш 100кинта(това е сегашнат стойност) след 1 год. имаш 105 кинта (бъдеща стойност). Ако дойда и ти кажа след 1 година ще ти дам 105 кинта и за целия период от 1 година лихвата е 5%, ще разбереш колко е стойността на тези 105 кинта сега, щото ги привеждаш от бъдеще към настояще 105/1.05 и получваш дисконтирани 100 кинта от бъдещ паричен поток след 1 год. който е 105 кинта. Всичко е много просто само се облича в сложни термини и му придават важност.

Това го казах щото не можеш купиш бизнес ей така без направиш анализ и да видиш аджеба заслужава ли си всичко, щото ако ми носи по 5% чисто на година има редица инстурменити, които носят над 5% и алтернативната цена на тези 5% са примерно 10% и си е чиста набутвация за теб. Поне ако взимаш рационални решения.

Споко. нямам намерение за фин. министър.

Айде стига глупости пушето ги убило, то ебати и бизнесите само за пушенили се ходи. Вижте баланса на един такъв бизнес и ще видите един силно задлъжнял бизнес, които е и силно декапиталзиран, после пушенето ще ги убие за има няма 20 дни :D, те хората са си пак там, ама бизнесите умират :D В ресторант ходиш да ядеш. В кафене ходиш да пиеш нещо с приятели/бизнес да социалзират. Колкото са кибици пушачите толкова и непушачите - така че тези глупости са чиста алабалийстика. Нали за това е управата мениджмънта да покаже креативността и далновидността и да дръпне нагоре. Това с касовите апарати е залъгалка особено за този тип бизнес, верно ебавка си бе с разделня пушачи или не. В лонг терм си мълчат всички, щото няма да има такива големи капиталови разходи - щото с пушенето се свързват редица изисквания - за одушници, вентиралотри и т.н и т.н да не говорим след 1 година на обилен дим стените стават на лайна, всичко яко смърди на застояло мебели, стени, тавани, аксесоари всичко - нали е ясно че всичко се сменея с ново, ама се трай за това :D Дори при равни други условия, клиенеите биха увеличили оборота, поради простата причина, че по малко пари се дават за цигари и разполгат с бо голям доход. ....... ама пак се траий и за това

Последно редактирано:

Преди време имаше една тема в която щяхте да правите клуб за предприемач, и щяхте да купувате някакъв бар ли какво беше не помня, какво стана с това ? :)

Re: От: Ето, намерих какъв бизнес да купя. Може да направим предприемач оод и да го к

Всички почнаха да си продават дискотеките, знам за още такива случаи - от забраната на цигарите не вървят и ги дават на безценица. Чак почнах да се чудя дали нарочно не пуснаха този закон да ги накупят и после да върнат тютюнопушенето :)
И аз чух за поне още 2. Откритите заведения в момента ликуват, но зимата ще е тежко и за тях и за дискотеките, ако все още има такива заведения. Не знам в момента как се пълнят, но реално аз лично не бих отишъл по собствена инициатива.

Всяко чудо за 3 дни!
Сега всеки ходи на открити заведения, където се пуши.
Като застудее ще се нормализират нещата с дискотеките.

Сега е за едни брадва , за откритите дискотеки сватба

Добре де, на тоя клуб правено ли му е СЕО, какъв ПР има,имаме ли данна какъв е трафика, таргет групите, времето което прекават посетителите в него, юзабилити и тнт.

blackout0826 - не се бях замислял върху последните редове, които си написал, но си прав. Тая тема за пушенето, яко се преекспонира и раздухва.

Аз пушех в продължение на 20 години по 20-30 цигари дневно. Отказах ги преди 2,5 години. Като попремина първоначалния ужас от отказването, смяна на вкусове, отучване от гадни навици... и всичко си дойде на мястото. И си пийвам кафенце по 2-3 пъти на ден, алкохол също върви без цигара. Чувствам се добре като цяло.

Забелязах, че доста хора около мен отказаха цигарите. Да ви питам нещо. Забелязвате ли, че най-често с цигара можете да видите хора, които са с по-ниски доходи. Забелязвам, че хора които са с по-високи доходи или на някакви управленски позиции по-рядко посягат към цигарите или са ги отказали. Докато бачкери и хора с по 300-400 лв заплата пафкат като комини. Просто откакто ги отказах и взеха да ми правят впечатление такива неща.

Горе