Законно или опасно ли е това ? да му пратя сканирани : Формуляра А1 за регистрация и

mihailovi_2009

New Member
Здравейте. Наскоро се свързах с предприемач от Белгия , който предлага работа там , като оставим настрани точните му обещания офертата е добра .
След определен период на кореспонденция , той ми заяви че трябва да имам ЕТ , за да мога да работя там законно като стройтел . Тъй като аз имам активно ЕТ , му отговорих положително . Той ми върна отговор да му пратя сканирани : Формуляра А1 ( за регистрация на ЕТ ) , както и удостоверението от Търговския Регистър за регистрация на фирмата .
Може ли изпращането на тези документи да ми навреди по някакъв начин , или да стана жертва на т.нар "фирмен фишинг"?
Законно ли е да ми иска подобни документи ?

Re: Законно или опасно ли е това ?

Дай му линк към търговския регистър и му кажи от там да си направи справката и да гледа каквито документи му трябват. Ако нещо е публикувано в ТР, така или иначе е общодостъпно.

От: Законно или опасно ли е това ?

И според мен няма нужда да му изпращате въпросните документи .
Търговският регистър и другият за строителните фирми са публични и всеки може сам да провери статуса на дадена фирма като знае името и булстата и.

или да стана жертва на т.нар "фирмен фишинг"
Ако толкова му нямате доверие, тогава не му давайте никакви данни ..или пък го проверете предварително.

Последно редактирано:

Благодаря за навременните и ясни отговори . Точно това и ще направя.

Той този от белгия е много светнат нещо, след като е чувал и за заявление А1. Хайде за актуалното състояние - добре, ама да иска и листа А1 - това не е ясно за какво му е.

• Like
Реакции: adi

Той този от белгия е много светнат нещо, след като е чувал и за заявление А1. Хайде за актуалното състояние - добре, ама да иска и листа А1 - това не е ясно за какво му е.

Не искал за актуално състояние, ами някакво

Той ми върна отговор да му пратя сканирани : Формуляра А1 ( за регистрация на ЕТ ) , както и удостоверението от Търговския Регистър за регистрация на фирмата .

Ама то в търговския друго удостоверение освен за актуално състояние май няма , а формулярът А1 е заявлението за вписване на обстоятелства относно едноличен търговец /първоначална регистрация, пререгистрация и промяна на основни обстоятелства/ .....Та предназначението на заявлението A1 е само едно и то е ясно.

Последно редактирано:

Горе