Най-после добра новина - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1019340
Ако някои се чуди кой е батко ето:
Бях позабравил за какви колосални кражби и безочливи нарушения се случваха по времето на тройната коалиция...
Ако някои се чуди кой е батко ето:
Най-сетне делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, станало популярно като аферата "Батко и братко", тръгна за втори път в Софийския градски съд.
Георгиев, който доби известност като Батко, е обвинен за сключването на 8 договора за обществени поръчки за 120 млн. лева с "Биндер" АД, "Инмат" ООД и гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти", в чиято управа били братята му Бойко и Емил. Прокуратурата счита, че така Батко ги е облагодетелствал.
"Не съм имал правомощията да отстраня тези договори, защото те са сключени в областното пътно управление", заяви вчера пред съда Георгиев. Делото срещу него за втори път тръгва в съда. И за втори път той слуша обвинението в съдебна зала.
Скандалът с "братските" сделки гръмна още през 2008 г. и стана причина ЕК да ни спре временно 165,4 млн. евро плащания по програми ИСПА и ФАР. Делото влезе в съда година по-късно. Заради ротации на съдии обаче вече три години се протака.
Първоначално процесът тръгна при съдия Георги Колев, който 2 години разпитва свидетели. До присъда обаче не се стигна, понеже ненадейно той оглави Върховния административен съд и се оттегли от делото. По закон то трябваше да бъде разпределено на друг съдия и да започне отначало. През март м.г. го пое съдия Весела Дончева, но върна обвинението на прокуратурата заради "съществени нарушения".
Бях позабравил за какви колосални кражби и безочливи нарушения се случваха по времето на тройната коалиция...